05 February 2018

Easy Chocolate Mousse Cake



Hello Folks! Here I am, after almost a whole year after my last post. I"m glad I'm back... missed you all!

Ingredients:
-Base
200 g plain biscuits (milk coffee, petit beurre or similar)
125 g melted butter
-Mousse
300 g dark chocolate (or any other)
300 ml double cream
4-6 tbs icing sugar
4 eggs, separated 
-Salted caramel for topping (optional)

Method:
Process biscuits and butter, press firmly into a 20-22 cm tin. Refrigerate.
Heat cream and pieces of chocolate (microwave ok), stir until smooth. Let it cool.
Beat egg whites add icing sugar and continue until firm foam appears. Mix egg yellows into chocolate mixture. Add a 1/4 of egg whites to this mixture, stir, then add the rest of beaten egg whites. Mix well. Pour onto biscuit base and refrigerate until firm and ready to serve.


























Lagani Cokoladni Mus Kolac


Pozdrav narode! Evo mene nakon gotovo cijelu godinu od posljednjeg posta. Drago mi je da sam ponovno tu sa vama; nedostajali ste mi!

Potrebno:
-Baza
200 gr obicnih keksica (betit beurre npr)
125 gr otopljenog maslaca
-Mus
300 gr tamne cokolade ( ili neke druge)
300 ml 'duplog' krema (vrhnje 45% masnoce)
3-6 K secera u prahu
4 jaja (odvojena bjelanca od zumanjaka)
-Karamel za povrsinu (po zelji)

Nacin:
Sameljite kekse, dodajte maslac i utisnite u 20-22 cm kalup. Ohladite.
Zagrijte vrhnje (mikrovalna OK), ubacite komadice cokolade i mijesajte dok masa ne postane glatka i jednolicna. Ohladite. Umijesajte zumanjke.
Umutite bjelanca, dodajte secer i nastavite mutiti dok ne dobijete cvrst snijeg.
Dodajte 1/4 snijega cokoladnoj masi, izmijesajte zatim dodajte preostali snijeg i ponovno izmijesajte.
Uspite ovu smjesu preko baze i ostavite u frizider dok se ne stagne i bude spremno za sluzenje.