tag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post7003858908846204733..comments2024-03-29T14:21:48.558+11:00Comments on Around the World - in favorite recipes: Baharat Spiced Lamb Cutletsjasna varcakovichttp://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post-7224258554076228842011-08-02T05:14:14.127+10:002011-08-02T05:14:14.127+10:00Ovo zvuči jako dobro ! A ja sam ljubitelj mesa u z...Ovo zvuči jako dobro ! A ja sam ljubitelj mesa u začinima, uvijek ga volim isprobati u nekim marinadama ili slično. Isprobati ću i na ovaj način, većina začina mi je dostupna, već znam da će biti dobro !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post-40760457615510426602011-07-28T01:30:47.218+10:002011-07-28T01:30:47.218+10:00Pa ovo jako lepo izgleda, lepo uradjeno...Pozdrav...Pa ovo jako lepo izgleda, lepo uradjeno...Pozdrav...Miodrag Surachttps://www.blogger.com/profile/13189226811143124287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post-50505221313483015382011-07-27T07:45:42.881+10:002011-07-27T07:45:42.881+10:00@ Jelena
Istina je da je ukus mesa (i nekih drugi...@ Jelena <br />Istina je da je ukus mesa (i nekih drugih namirnica) kod nas totalno drugaciji od ovoga sto ja kupujem ovdje. Pretpostavljam da zemlje koje imaju uslove da proizvode zacine ih puno vise i koriste. (Zacini imaju i izuzetna ljekovita svojstva!)<br />Imam neku knjigu o 'Starim Bosanskim' jelima...Bila sam jako iznenadjena da pronadjem upotrebu karanfilica i cimeta sa mesom. Probala sam - odlicno je (recept u jednom od narednih postova.) Ostaj mi zdravo, kao i svi ostalijasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post-60011292336103918882011-07-27T05:41:06.050+10:002011-07-27T05:41:06.050+10:00Steta sto si tako daleko, sad bih pitala mogu li d...Steta sto si tako daleko, sad bih pitala mogu li doci na rucak;) Predivno!tanjahttps://www.blogger.com/profile/06891183769691645859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post-28780923349448784152011-07-26T23:23:45.405+10:002011-07-26T23:23:45.405+10:00Na ovom tanjuru mi se sve sviđa!Na ovom tanjuru mi se sve sviđa!Marinahttps://www.blogger.com/profile/13095561693034104785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post-67260575110793645272011-07-26T20:01:08.057+10:002011-07-26T20:01:08.057+10:00save for me dear...I'll be right over there..:...save for me dear...I'll be right over there..:P<br /><a href="http://tastyappetite.blogspot.com/" rel="nofollow">Tasty Appetite </a>Jayanthy Kumaranhttps://www.blogger.com/profile/01536467787138586347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post-66585062804265340042011-07-26T18:49:54.951+10:002011-07-26T18:49:54.951+10:00odlicno, bas mi se dopadaodlicno, bas mi se dopadaBite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post-33619130033469766452011-07-26T17:42:28.243+10:002011-07-26T17:42:28.243+10:00Izgleda jako finoIzgleda jako finoWhat's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post-39014294286234464932011-07-26T16:22:16.045+10:002011-07-26T16:22:16.045+10:00Kako samo sočno izgleda !! SJAJNO!!Kako samo sočno izgleda !! SJAJNO!!Jovanahttps://www.blogger.com/profile/17957353354508102351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-849721459752516277.post-55985095613004256232011-07-26T15:49:20.989+10:002011-07-26T15:49:20.989+10:00Sada kada i kod nas ima dosta začina ovakve kombin...Sada kada i kod nas ima dosta začina ovakve kombinacije su moguće. Pravila sam neke jela sa Garam Masalom i stavljala petinu preporučenog ačina i to je bila naša mera začina. Jednostavno navikli smo samo na so i biber. Doduše kažu da mesu samo treba so i biber. Nije mi jasnoo kako se kod nas svi ti začini nisu primili vekovima jer su ih Turci sigurno i ovde koristili ili su bili skupi i tada kao suvo zlato. Ne znam zašto se na Istoku toliko začina koristi. Verovatno imaju osobinu da meso može više da se održi i ne pokvari. U Američko meso iz supermarketa se svšta može dodavati jer ono samo nema ukus. Da li se jede piletina, teletina, svinjetina, sasvim je svejedno pošto sve ima isti ukus pa ti začini to malo poprave.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com