25 November 2015

November in Bosnia


On our way (pause in Abu Dhabi)


1st day in Bosnia


 
 Art of sausage making in Bosnia...glad I had my chance to help! I brought my recipe for Chorizos with me!
Umjetnost pravljenja kobasica..drago mi je da sam mogla pomoci. Donijela sam svoj recept za Chorizo kobasice.


2nd day
Visit to our cousin in Grbavica  (My father`s birth village)



Švargla (recipe coming!)



 

 Our hosts!

3rd day we had first snow! YAY!

Trećega dana je pao snijeg i obradovao nas!

 








16 comments:

  1. Bas se lijepo provodis U Bosni i ucestvujes u zimskim poslovima. Zelim ti lijep ostatak odmora.

    ReplyDelete
  2. I am waiting for your country traditional recipes!:)

    ReplyDelete
  3. Sigurna sam da uživaš u svakom trenu! Samo tako nastavi.

    ReplyDelete
  4. Hej draga, lijepo te je vidjeti bliže :) Uživaj!

    ReplyDelete
  5. Blago tebi! Nisam bila tamo sedam godina, nostalgija je velika! Uživaj u svakom trenu!

    ReplyDelete
  6. Dobrodošla!!! Divno je videti porodične fotke i poslove koje zajedno obavljate. <3

    ReplyDelete
  7. Looks like that you are having a great time right now in Bosnia, Jasna.

    ReplyDelete
  8. Draga Jasna, drago mi je, što uživaš među svojima. Lepo, što vas je obradovao i snijeg. :-))

    ReplyDelete
  9. In Denmark there was first snow too.. But somehow it makes me more happy around Christmas time :D

    ReplyDelete
  10. Uživam gledajući kako ti uživaš! Baš ti je lepo, vidi se i na slikama da ti je srce puno i na mestu! ♥

    ReplyDelete
  11. Divne fotke (sve osim švargle, nju ne volim). Baš se vidi da guštaš i lijepo provodiš vrijeme. Uživaj!

    ReplyDelete
  12. Draga Jasna lep provod ti zelim, a uzivancija se vidi na tvojim slikama:))) Pozdrav!

    ReplyDelete
  13. Uzivaj...Novembar uvijek asociram sa pravljenjem kobasica, cvaraka, slanine....lijepa sjecanja sa bakom i dedom......Zavidim ti pravo, da znas... Sretni praznici!

    ReplyDelete
  14. Jasna, uživaj u toplini doma i napunio srce i dušu....jer Australija je daleko od rodnog doma.

    ReplyDelete
  15. El rollo se parece mucho al arrollado chileno de cerdo se ve exquisito,abrazos

    ReplyDelete