12 August 2010

Turkish Pide


Ingredients:
Dough-
Use any fresh Pizza dough, or follow this recipe. Divide the dough into 4 big or 6 small rounds. Roll dough along one side, then do the same with the other side. You'll get boat shaped dough.
Filling-
1 tbs oil
1 large onion, sliced into thin wedges
1 small capsicum, thinly sliced
500 g lamb (or beef) mince
2 large tomatoes, diced
1 teas cumin, ground
1 teas coriander, ground
pinch of cinnamon
salt and pepper, to taste
grated cheese (optional)
Method:
Heat the oil, and fry 1/2 of onion and 1/2 of capsicum.
Add mince, tomatoes and spices. Cook until meat change its colour. Let it cool.
In prepared oval dough spoon the filling, scatter the rest of onion and capsicum, and sprinkle with cheese. Turn edges of dough , to get the boat shape. Bake 12-15 min at 180*C.




Turska Pida

Koristite bilo koje tijesto za picu, ili slijedite vec objavljen recept za picino tijesto. Podijelite na 4 vece ili 6 manjih krugova. Zarolajte tijesto sa jedne strane, a zatim i druge strane pice. Dobicete tijesto koje lici na camce.

Filovanje:
1 kasika ulja
1 veci crveni luk, rezan na rebarca
1 manja paprika, tanko sjecena
500 gr mljevenog mesa (jagnjetina ili govedina)
2 veca paradajza, sjecena na kockice
1 kasicica kima u prahu
1 kasicica korijandera u prahu
na vrh noza cimeta
so i biber po ukusu
Rendani sir, po zelji

Nacin:
Na ulju proprzite 1/2 luka i 1/2 paprike. Dodajte meso, paradajz i zacine; mijesajte na vatri dok meso ne promijeni boju. Ostavite da se hladi.
U pripremljene 'camce' rasporedite meso/zacine, pa preko toga i preostali luk i papriku. Ako zelite pospite sirom. Zavrnite krajeve tijesta prema unutra, da dobijete oblik camca.
Pecite 12-15 min na 180*C.

3 comments:

  1. kakva originalna ideja....imam sada zamrzivac pun mlevenog mesa, a sve klasicno mi je dosadilo....bookmarkirano!

    ReplyDelete
  2. Ovo sam pravila nekoliko puta, ali nikad nisam uspela da savladam testo i dobijem tako divan oblik čamčića:( Divno si odradila testo i divan je recept.

    ReplyDelete