Ingredients:
2 green apples,peeled, julienned
1 celeriac, peeled, julienned (or 2-3 stalks celery, finely chopped
100 g finely chopped Walnuts
1-2 small bunches white grapes, halved if too big
mayonnaise, to your liking (should be 'neutral' - not to salty)
Method:
Mix all ingredients. Adjust the amount of your favorite ingredients according to your liking.
Serve as entree, side salad (meat and fish), or dessert salad.
"Waldorf" (Valdorf) SalataKreirana izmedju 1893-1896 u Njujorskom Waldorf Hotelu. Originalni recept nije sadrzavao orasaste plodove i grozdje!
Potrebno:
2 zelene jabuke, oguljene i isjecene na tanke prutice
1 korijen celera (prutici), ili 2-3 stabljike sjeckane sitno
100 gr oraha, sjeckanih
1-2 grozda bijelog grizdja, velike bobe prepolovljene
majoneza koliko zelite (neutralnog ukusa - ne slana)
Nacin:
Pomijesjte sve sastojke, umijesajte majonezu u kolicini koju zelite.
Odlicno uz meso ili ribu.
Servirajte kao predjelo, salatu ili desertnu salatu.
Obožavam Valdorf:))samo je ja pravim sa kis.pavlakom i sve satojke rendam.Svidja mi se ovo grožđe kao dodatak:))Super!
ReplyDelete@ Stocicu ... Znaci ti si dezurna veceras! :-)
ReplyDeleteU zdravlje!
Meni ona može ceo obrok da zameni, naročito leti! Šta jedu ti Ausrijanci, mislim da li ima još koji tajni recept iz njihove kuhinje?
ReplyDeleteNisam nikada probala ovu salatu. Promijenit ću to :)
ReplyDeleteImaš možda recept za štrudlu od jabuka? Jednom sam jela original austrijsku i moram priznati da joj nema ravne...
volim :)
ReplyDeleteHi, that looks good.
ReplyDeleteThanks for sharing :)
ODLICNOOOOOOO
ReplyDeleteThis is a favorite all-American salad of ours Jasnas! We have it at almost every gathering. Always on a bed of lettuce. I have to try your recipe with celeriac, I'm sure this will taste even better! Cheers!
ReplyDeleteZaposlena kao "Hausmeisterin"? svaka cast, zamisljam kako to mora biti vrlo zahtjevan posao, narocito (dt.)...bei der gehobenen österreichischen Gesellschaft"... ;) Waldorf salatu jako volim, mada je (jos) nisam jela s celerom. Obavezno cu probati!
ReplyDeleteThe waldorf salad looks amazing. Thanks for sharing the recipe.
ReplyDelete