18 August 2014

Chinese Stir Fry with Noodles




I love Asian recipes! They're always quick to prepare, tasty and full of goodness. Convenience of using whatever you have in your fridge is just a bonus.

Ingredients:
2-3 tbs oil (peanut, rice bran...not any virgin)
200-250 gr meat (pork, beef, chicken - optional) thinly sliced
1 packet (450g) fresh Asian noodles (prepare according to packet instructions)
3-4 cups sliced vegetables (onion, capsicum, broccoli, cauliflower, carrot, zucchini, young corn, green beans...)
2-3 garlic cloves, crushed
2 cm ginger, grated
1/4 cup oyster sauce
1-2 tbs soy sauce
1 tsp sesame oil
chilli flakes (or sauce), to taste
coriander leaves and/or shallots for sprinkling (sesame seeds)

Method:
Heat oil (in a wok or deep pan with heavy bottom) until oil starts smoking. Add meat pieces and fry, stirring and shaking pan, until meat change colour. Take out; add more oil and repeat process with vegetables adding ginger and garlic; should take a minute or 2. Return meat, add noodles and sauces. Mix everything well and sprinkle with chosen ingredients. Done!



Brzi Azijski obrok sa nudlama (Kineski 'Stir Fry')

Volim obroke ovakve vrste! Uvijek su brzi za pripremu, ukusni i nutritivni. Apsolutni plus je to sto mozete koristiti sta god imate u frizideru.

Potrebno:
2-3 K ulja (kikiriki, od rizinih mekinja; ne maslinovo ili drugo hladno presano)
200-250 gr mesa (svinjetina, junetina, piletina), tanko rezani komadi
1 paket Azijskih nudla (450 gr; svjeza tjestenina sa jajima); namoce se u prokljucaloj vodi
3-4 solje rezanog povrca (luk, paprika, brokule, tikvice, mrkva, mahune...)
2-3 cena bijelok luka, sitno sjeckan / protisnut
2 cm djumbira, ribanog
1/4 solje sosa od skoljki (oyster sauce)
1-2 K soja sosa
1 k ulja sezama
susene ljuspice ljute paprike, prema ukusu
lisce korijandera i/ili mladi luk za posuti (sezamovo sjeme)

Nacin:
Zagrijte ulje u 'wok' ili dublju tavu sa teskim dnom dok ne pocne dimiti. Ubacite komade mesa i mijesajuci i tresuci przite dok ne promijeni boju. Prebacite meso u drugu posudu, pa postupak ponovite sa povrcem, dodavajuci bijeli luk i djumbir. Treba da je gotovo za minutu ili dvije -da ostane hrskavo. Vratite meso i dodajte nudle, a zatim i sve zacine / soseve. Dobro promijesajte i pospite izabranim zacinskim biljem. Gotovo!


12 comments:

  1. Također obožavam. Nekada sam radila skoro svaki tjedan jer su i djeca jako voljela, danas rijetko jer su mi se promijenili "koštaši". Ovaj tvoj recept dao mi je volju da opet radim, vjerojatno u subotu jer to sve mora biti svježe pripremljeno, a to mogu samo subotom ili nedjeljom.

    ReplyDelete
  2. I also love Chinese recipes! You made me hungry:)

    ReplyDelete
  3. I ja sam ljubitelj ovakvih jela i cesto ih pravim. Upravo kako kazes za isprazniti frizider :)

    ReplyDelete
  4. I also love Asian recipes. They are easy to prepare and delicious!

    ReplyDelete
  5. Odlično izgleda ovo jelo s puno povrća, krasnih boja i okusa.

    ReplyDelete
  6. Your noodle stir-fry looks so good, Jasna. Mouthwatering clicks!

    ReplyDelete
  7. Nisam baš od kineskih obroka, ali ovo izgleda jako fora i primamljivo

    ReplyDelete
  8. super delish stir fry...with noodles its just amazing..

    ReplyDelete
  9. Redovno pravim,ovde je tako lako doći do azijskih zaćina i svega što je potrebno za njihovu kuhinju.

    ReplyDelete
  10. Jako volim ovakva jela i vrijeme je da ga i ja pripremim, odlično kod tebe izgleda i hvala ti što si me pomalo i podsjetila koliko dugo nisam uživala u ovakvom obroku, već u subotu ga pravim ! :)

    ReplyDelete