First day of Spring in southern hemisphere! Enjoy this quick-and-easy recipe with it!
Ingredients:
Zucchinis
1-2 egg white, beaten lightly
Parmesan, grated
Bread crumbs
Salt and pepper
Olive oil
Method:
Cut zucchinis lengthwise into 4. Mix well with egg whites, to coat. Mix equal parts of parmesan and bread crumbs into a bag. Place zucchinis inside and shake it. Place them onto baking try; season to taste (careful with salt), spray with olive oil and bake for 12-15 minutes at 180-190*C.
Hrskave Tikvice sa Parmezanom
Prvi je dan proljeca na juznoj polu-lopti! Uzivajte u njemu i ovom brzom i laganom receptu ( i vi gore na sjevernom dijelu) !
Potrebno:
Tikvice
1-2 bjelanca, lagano umucena
Parmesan, sitno rendani
Krusne mrvice / prezla
So i biber
Maslinovo ulje
Nacin:
Izrezite tikvice po duzini na 4 dijela. Izmijesajte ih dobro u umucenim bjelancima. Pomijesajte mrvice i parmezan u jednoj vrecici i ubacite tikvice. Protresite dobro, zatim prebacite tikvice na tepsiju. Zacinite po ukusu (pazljivo sa solju), nauljite po povrsini i pecite 12-15 minuta na 180-190*C.
I would like such snack! And I like that it is baked, lighter than fritters.. :)
ReplyDeleteKod tebe proljeće, a mi polako ulazimo u jesen. Radila sam nešto slično i baš sam uživala hrskati
ReplyDeleteOvo mi se strašno sviđa i obavezno radim kao odličan prilog. Hvala!
ReplyDeleteit looks very nice!
ReplyDeleteI can only say I wish it is also a begining of spring here:)
Super ideja za tikvice! Probam prvom prilikom. Sretan ti prvi dan proljeća! :)
ReplyDeleteWe are lucky to have them all year round and I can't have enough of them! The recipe is so simple, yet looks delicious:)
ReplyDeleteIako kod nas danas počinje jesen, tikvica još ima :-)). Pokazat ću tvoj recept mome kuharu. Izgleda odlično! :-)
ReplyDeleteOvo je jedan od boljih načina da se tikvice spreme.Nekad budu kod mene u bašti prava napast pa jurim komčije sa kesama punim istih!Ovo sa parmezanom je odlično
ReplyDeleteVolim tilvice na sve nacine, a ovom receptu se posebno veselim jer ne ide u ulje, za promjenu ;)
ReplyDeleteThis makes a great side dish!
ReplyDelete