29 August 2011

Thai Style Rainbow Trout



Ingredients:
2 medium rainbow trouts (or other fish)
4 Tbs oyster sauce
4 Tbs soy sauce
8 garlic cloves, crushed
1 Tbs fish sauce
2 Tbs brown sugar
1/4 tsp black pepper, freshly ground
1 Tbs lime juice
2 red chillies, sliced
1 small bunch coriander leaves, chopped
1 handful basil leaves, chopped
Method:
Mix all ingredients, except herbs. Make a few cuts on each side of fish, pour mixed sauces and spices over both sides and leave 20+ min.
Preheat oven to 180*C. Place a large piece of al-foil on a baking dish, lay fish on it, close edges of foil, making a parcel. Bake 30-40 minutes. Open foil, and sprinkle with herbs.
Serve with rice.


Riba na Tajlandski nacin

Potrebno:
2 srednje pastrmke
4 K 'Oyster' sosa (sos od ostriga)
4 K sojinog sosa
8 cena bijelog luka, protisnutog
1 K ribljeg sosa
2 K braon secera
1/4 k crnog bibera, svjeze mljevenog
1 K soka limete
2 crvene papricice, izrezane
1 mali svezanj lisca korijandera, sjeckanog
1 saka lisca bosiljka, sjeckanog
Nacin:
Izmijesajte sve sastojke osim zacinskog bilja. Napravite par rproreza u kozi ribe sa obje strane, prelijte mjesavinu.
Zagrijte rernu na 180*C, pripremite posudu - stavite veliki komad al-folije na nju. Postavite ribu i zatvorite krajeve folije, praveci 'paket'. Pecite 35-40 min. Izvadite iz rerne, otvorite foliju i pospite zacinskim biljem.
Servirajte sa rizom.

12 comments:

  1. Ova riba mi je nepoznatog okusa, a isto tako i umaci, ali na fotki djeluje pikantno, a to volim

    ReplyDelete
  2. Pastrve obožavam, najčešće ih uvaljam u domaće kukuruzno brašno i stavim peči. Tako su hrskave i dobiju lijepu kožicu. Na tvoj ančin ih još nisam probala ali zašto ne, izgleda jako fino:)

    LP.

    ReplyDelete
  3. Vrlo rijetko jedemo pastrvu, baš zato jer ne znam kako je napraviti. Ovaj recept mi se čini jako dobar, samo gdje da nabavim oyster sos ;) (ja bih radile svježe kamenice :))

    ReplyDelete
  4. Ficou bem apetitoso este peixinho...Beijinhos

    ReplyDelete
  5. baš zanimljiv i malo drukčiji način za pripremu ribe, sviđa mi se!

    ReplyDelete
  6. Pozdrav opet Jasnas propisivanje više privlačan i prekrasne slike .. .. sve do prije nekoliko dana nije vratio tisuću blog .. Ja sam na odmoru ...
    ali ja visitandote BSSs iz Španjolske .. .. Marimi

    ReplyDelete
  7. Viđala sam u kineskim reestoranima ovde ribu na meniju, li me nikada nije privlačila ta varijanta. Nemam pojma kakvog bi ovo ukusa bilo, pošto oyster i soy sos nisam sa morskim plodovima kombinovala. Ako ti spremaš, mora da je dobro.

    ReplyDelete
  8. Who waould have thought you could cook trout this way; I love the combination.
    Rita

    ReplyDelete
  9. I ADORE rainbow trout! Nice to give them some spicy touch. Very flavourful and tasty!

    ReplyDelete
  10. hi jasna, this thai cooking looks delicious and i do like thai cooking, especially with hot chili.
    trouts just fine

    ReplyDelete
  11. Biću krakta i jasna - VOLIM OVO.
    Nažalost, ribu retko pripremam, češće je klopamo već pripremljenu negde van kuće(restorani, roštilj) ali ovo je zabeleženo i pošto nam slava ove godine pada na posni dan - možda ovo bude na jelovniku baš tada:)

    ReplyDelete