▼
21 May 2013
Apples in Chocolate Cake
3 years ago I posted my first recipe. Since then I wrote 350 posts, gained 300 followers and more than 230 000 visits. Great milestone, as I didn't think I would last so long. For that occasion, I made a beautifully moist and gluten free cake. Cheers!
Ingredients:
7-8 small apples, peeled and cored (left whole)
5 eggs
200 g sugar
120 g butter, melted
150 gr walnuts (or other nuts), grounded
40 g cocoa
1 tsp vanilla
Method:
Preheat oven to 170*C. Prepare a 22 cm spring form, line with baking paper.
Beat sugar and eggs, until light and fluffy. Add melted butter, walnuts and cocoa. Fold in.
Place apples inside of spring form close to the edge (but not touching them). Pour prepared mixture, making sure that wholes on apples are filled too. Bake for 45-50 minutes, or until inserted toothpick comes out clean. Cool slightly, then turn over onto serving plate, take the paper off, slice and serve with cream (optional)
Jabuke u Čokoladnom kolaču
Na danasnji dan, prije 3 godine je krenuo moj prvi post. Od tada sam napisala 350 postova, dobila 300 sljedbenika i vise od 230 000 posjetilaca. Nije lose, obzirom da nisam mislila da cu trajati tako dugo. Za tu priliku evo jednog socnog kolaca bez glutena. U zdravlje!
Potrebno:
7-8 manjih jabuka, oguljene i izvadjena sredina (ostavite ih cijele)
5 jaja
200 gr secera
120 gr maslaca, otopljenog
150 gr oraha (ili drugih orasastih plodova), samljevenih
40 gr kakaa
1 k vanile
Nacin:
Ukljucite rernu na 170*C, pripremite obruc za torte i postavite pepir za pecenje na njega.
Miksajte secr sa jajima, dok ne uspjeni. Dodajte maslac, orahe i kakao. Rucno umijesajte.
Postavite jabuke na pleh u krug, ali da ne dodiruju ivice obruca. Uspite pjenasu smjesu, pazeci da i supljine u jabukama ispunite. Pecite oko 45-50 min, ili dok ubodenu cackalicu ne izvucete sasvim suhu. Prohladite, izvrnite naopako na tanjir za serviranje, skinite papir i izrezite. Servirajte sa tucenim vrhnjem (po zelji)
Way to go,.... Wow!!!! .3 years completion, great work. Cake looks delicious with hidden apples
ReplyDeleteSuper kombinacija, bilježim;)
ReplyDeletewow, first of all congratulations!
ReplyDeletethe cake looks very soft and delicious
Blog about life and travelling
Blog about cooking
Ovo bas zanimljivo izgleda, cula sam za njega, ali nikako da napravim.
ReplyDeleteČestitke z arođendan.
ReplyDeleteRecept bilježim.
Поздоровляю, Ясна!
ReplyDeleteЦікавий пиріг!!! Виглядає смачно!
Sretna obljetnica!:)) Kolač mrak izgleda, kombinacija oraha i jabuka savršena.
ReplyDeleteCjelokupni dojam s fotografija mi je predivan!
Odličan kolač. Kada kažeš bez glutena, vjerojatno misliš bez brašna. Znači, najvećim dijelom sam uvijek pekla kolače bez glutena: jaja, šećer, orasi. Eh. Uči se dok živiš. Ovo mi je odličan kolač, baš nešto po mom čefu. Bilježim.
ReplyDeleteBez brasna (i bez glutena), obzirom da postoje sada brasna kojima je vec odstranjen gluten!
DeleteCestitam ti blogorodjendan! Zelim ti i dalje uspjesno blogovanje :) Kolac izgleda odlicno. Valjalo bi isprobati :)
ReplyDeleteČestitke! Ovo ču sigurno isprobati - bez glutena in čokolada - zmaga;-)
ReplyDeleteodlična torta, radim jednu vrlo sličnu
ReplyDeleteSretan ti blogorođendan, veselim se svakom tvom novom receptu!
Sretan ti blogorođendan i čestitam na broju postova, sljedbenika i posjetitelja, bravo !
ReplyDeleteOvaj kolač je super, odlični sastojci i jako dobro izgleda !
Sočno i prekrasno :)
ReplyDeleteThis is so different and so yumm..
ReplyDeleteSe ve muy tentador de lujo muy sabroso,abrazos y abrazos.
ReplyDeleteSretan blogo rođendan, torta je odlična
ReplyDeleteCongrats on your three year mark, that is a big accomplishment! I was a little skeptic about the cake based off of the picture. I have never thought to put apples in anything but pie much less cake. I am glad that you have opened my eyes to the awesome desserts that I have been missing out on.
ReplyDeleteMy Webblog: http://online-phd-uk.co.uk/
Jasna,страхотен кейк,много апетитен и сочен.Благодаря за хубавата рецепта,много ми хареса.
ReplyDeleteČestitke za godišnjicu! Nadam se da će ih još biti puno, puno :)
ReplyDeleteKrasna torta, obavezno ću raditi.