29 April 2013

Ecuadorian Mango Salsa


For  mango lovers!
Ingredients:
1 medium  Spanish onion, diced
1 tsp salt
2 firm mangoes
1 orange or red  capsicum
1 large chilli (not too hot), chopped
2-3 tbs finely chopped parsley
Juice of 1 orange
Juice of 1 lime
1 tsp cumin powder
Method:
Sprinkle onion with salt, let it rest for 15 minutes.
Dice mangoes and capsicum; mix with parsley and chilli. Rinse onion and add to the mixture. Stir citrus juices and cumin; pour over the salsa. Mix well.
Best served with fish and seafood. (Fish in the photo is corn-flour coated bassa fillet, shallow fried)



Ekvadorska Mango Salsa

Za ljubitelje manga!

Potrebno:


1 Ljubicasti luk, sjeckan na kockice
1 k soli
2 cvrsta manga
1 narandzasta ili crvena paprika
1 mala papricica (ne preljuta)
2-3 K persunovog lisca, sjeckanog
sok 1 narandze
sok 1 limete
1 k kima u prahu
Nacin:
Pospite luk sa solju, ostavite po strani 15-ak minuta.
Isjecite mango i papriku. Umijesajte persin i pIsperite luk vodom, ocijedite pa umijesajte i njega. Sastavite sokove citrusa, ubacite kim i promijesajte. Pospite ovo preko salse i promijesajte.
Najbolje servirati sa ribom i morskim plodovima. (Filet ribe na slici je uvaljan u kukuruzno brasno i isprzen)



8 comments:

  1. Idealno uz neku finu ribicu, za laganu ljetnu večeru;)

    ReplyDelete
  2. Love mangoes, so this is definitely for me..

    ReplyDelete
  3. Mango možemo nabaviti tu i tamo, ne uvijek, a sve drugo imamo, pa tako ni ova egzotična salsa nije nešto nemoguće. Prekrasno izgleda!

    ReplyDelete
  4. wow I want this for my lunch! The fish looks great too.

    ReplyDelete
  5. Egzotika na tanjuru, fino, fino...i lijepo izgleda. Plus ovak uz ribu čini se odlična kombinacija.

    ReplyDelete
  6. Looks delicious! Great pictures Jasna.. Bookmarked it :-)

    ReplyDelete