.
- Home
- Breads
- Soups, Curries and Stews
- Fish and Seafood
- Meats and Mains
- Salads, Snacks and Sides
- Pies, Pizzas, Tarts, Quiches...
- Vegetables / Vegetarian Meals
- Coctail / Finger Food
- Dips, Dressings and Spreads
- Tea cakes, Pies, Tarts and Sweet breads
- Biscuits, Slices and Other 'Finger' Cakes
- Special Cakes/ Torte
- Icecreams and No Bake Cakes
- Dressings, Drinks, Preserves, Sauces,...
- Travel
- About me
09 September 2010
Beef & Kumara Pie, Country Style
From "The Australian Women's Weekly".
It takes long time to cook it, but it's soo worth it.
Crust:
1 1/4 cups flour
50 g butter
1/4 cup water
1 egg, beaten
2 sheets puff pastry
Filling:
700 g Kumara (sweet potato)
1 kg chuck steak, diced
1/4 cup oil
2 medium onions
4 cloves garlic
1/3 cup fresh oregano
1/2 cup plain flour
1/3 cup tomato paste
1 cup red wine, dry
3 cups beef stock
Method:
First make filling, as it takes long to cook -Dice kumara and bake in an oven for 20 minutes. Meanwhile, dice meat and brown it in an oiled pan. Remove meat aside, then cook onions, garlic and oregano. Add flour, cook until lightly browned. Remove from heat, add other ingredients and meat, stir. Return to heat and cook for 1 hour. Cool and add kumara. Filling is ready.
Make dough, roll out and line a 22 cm flan tin. Blind bake 15 minutes with beans or rice, then remove weight and bake for another 10 min. Spoon filling into pastry case. Place one sheet of puff pastry on top, press edges and cut around. Make strips from other sheet of pasty and place them on top, making lattice shape. Brush with egg, and bake for 30 minutes.
Govedina i slatki krompir u tijestu, Seoski nacin
Potrebno:
1 1/4 solja brasna
50 gr putera
1/4 solje vode
1 jaje
2 lista lisnatog tijesta
Punjenje:
700 gr slatkog (narandzastog)krompira
1 kg govedine za dinstanje
1/4 solje ulja
2 srednja crvena luka
4 cena bijelog luka
1/3 solje svjezeg origana
1/2 solje brasna
1/3 solje gustog paradajz pirea
1 solja suhog crvenog vina
3 solje govedje supe
Nacin:
Najprije naprevite punjenje- Izrezite krompir na kocke i pecite ga u rerni 20 minuta.
Zagrijte tavu, nauljite pa proprzite sjeceno meso. Izvadite meso, pa na istu tavu dodajte luk, bijeli luk i origano, proprzite. Dodajte brasno, promijesajte dok ne dobije boju. Dodajte ostale sastojke i meso i kuhajte 1 sat. Prohladite i umijesajte krompir.
Umijesite tijesto, oblozite sa njim posudu za tortu velicine 22cm u precniku. Odrezite visak, pa pecite pritisnuto grahom (preko papira)15 minuta, izbacite grah pa pecite jos 10 minuta. Ubacite punjenje i poklopite sa lisnatim tijestom. Pritisnite prstima krajeve i odrezite visak. Od drugog lista napravite trake, koje cete poloziti preko prvog lista ukrsteno, premazite jajetom i pecite 30 minuta.
Punjenje se moze napraviti dan ranije.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ovo je sjajno. Sladak krompir se ovde tako retko nađe i nije mi uopšte jasno zašto ga ne jedemo. Možda bi mogla bundeva umesto njega. Obrok i više od obroka.
ReplyDeleteBundeva bi bila odlicna zamjena za slatki krompir, mada ni obicnom nebi nista falilo - pretpostavljam.
ReplyDeleteDraga Jasna,moliiiim te, al'kad te molim, da mi objasniš kako se pravi australijska pita s mesom,znaš ona što se kupuje u pekarama,izgleda kao činija od testa, a unutra kad zagrizeš predivan fil od mlevenog mesa.Mene tanima pre svega kako se pravi to testo koje je kompaktno ali nekako prhko.Ako znaš javni mi molim te...Pozdrav,valjda si se vratila kući...sve jedno kad budeš mogla, javi da li imaš taj recept.Pozdrav,veliki iz Bgd..
ReplyDelete