For mango lovers!
Ingredients:
1 medium Spanish onion, diced
1 tsp salt
2 firm mangoes
1 orange or red capsicum
1 large chilli (not too hot), chopped
2-3 tbs finely chopped parsley
Juice of 1 orange
Juice of 1 lime
1 tsp cumin powder
Juice of 1 lime
1 tsp cumin powder
Method:
Sprinkle onion with salt, let it rest for 15 minutes.
Dice mangoes and capsicum; mix with parsley and chilli. Rinse onion and add to the mixture. Stir citrus juices and cumin; pour over the salsa. Mix well.
Best served with fish and seafood. (Fish in the photo is corn-flour coated bassa fillet, shallow fried)
Ekvadorska Mango Salsa
Za ljubitelje manga!
Potrebno:
1 Ljubicasti luk, sjeckan na kockice
1 k soli
2 cvrsta manga
1 narandzasta ili crvena paprika
1 mala papricica (ne preljuta)
2-3 K persunovog lisca, sjeckanog
sok 1 narandze
sok 1 limete
1 k kima u prahu
Nacin:1 k soli
2 cvrsta manga
1 narandzasta ili crvena paprika
1 mala papricica (ne preljuta)
2-3 K persunovog lisca, sjeckanog
sok 1 narandze
sok 1 limete
1 k kima u prahu
Pospite luk sa solju, ostavite po strani 15-ak minuta.
Isjecite mango i papriku. Umijesajte persin i pIsperite luk vodom, ocijedite pa umijesajte i njega. Sastavite sokove citrusa, ubacite kim i promijesajte. Pospite ovo preko salse i promijesajte.
Najbolje servirati sa ribom i morskim plodovima. (Filet ribe na slici je uvaljan u kukuruzno brasno i isprzen)