What makes this pizza special is sauce, that goes much better with seafood than any other tomato sauce.
Ingredients:
-Garlic and Parmesan sauce (for 1 large or 2 small pizzas)
1 tbs butter
1/2 tbs olive oil
1 tbs flour
1 cup milk (semi skimmed, cold)
1/3 tsp salt
1/3 tsp white pepper
pinch of mustard powder (or prepared mustard - optional)
1 large garlic clove, crushed
1/2 cup grated Parmesan cheese
-Toppings (according to your likings)
Prawns
Olives
Mussels
Squid rings
Salmon pieces
Tomatoes, Capsicums...
and a lot of fresh herbs (parsley, oregano, basil, thyme - whatever you like)
Method:
Make dough according to highlighted recipe above (or use your own).
Sauce- heat butter and oil in a pan, put flour in and stir; leave it pale. Pour milk, mix rigorously. Add all other ingredients for sauce and cook (stirring) until thickened. Let it cool.
When dough ready, spread sauce over it and place sliced toppings on top. Finish with plenty of herbs and bake for 12-15 min on 180*C
Pizza 'Plodovi Mora na Sosu od Bijelog luka i Parmezana'
Sta ovu pizu cini posebnom je sos koji se mnogo bolje uklapa sa okusima morskih plodova, nego bilo koji sos od paradajza.
Sastojci:
Sos sa bijelim lukom i parmezanom (za 1 veliku ili 2 manje pize)-
1 K maslaca
1/2 K maslinovog ulja
1 K brasna
1 solja poluobranog mlijeka, hladnog
1/3 k soli
1/3 k bijelog bibera
prstohvat senfa u prahu (moze i gotovi - po zelji)
1 vece ceno bijelog luka, protisnut ili sitno sjeckan
1/2 solje sitno ribanog parmezana
-Ostalo (prema vasoj zelji)
Skampi / gambori / kozice
Masline
Komadi lososa
Kolutovi lignji
Paradajz, Paprika...
I mnogo svjezeg zacinskog bilja (persun, origano, bosiljak, timijan - sta god volite)
Nacin:
Napravite tijesto prema gornjem receptu (ili nekom svom).
Sos- zagrijte maslac i ulje proprzite brasno (ostavite svijetlo), pa zalijte mlijekom. Ubacite sve ostale zacine, dobro promijesajte i kuhajte na slaboj vatri dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi.
Isjeckajte sve ostale sastojke, pa kada razvucete tijesto, nanesite sos i izabrane morske plodove na povrsinu. Pospite zacinskim biljem i pecite 12-15 min na 180*C.
Haven't tried prawns in pizza,yummy!!
ReplyDeleteNisam ljubitelj pizze s morskim plodovima, ali ovo je zbilja zanimljivo, u Bechamel sosu (manje ili više). Još kada bih ovdje imala priliku kupiti kvalitetne plodove mora ....
ReplyDeleteNisam niti ja nikada probala pizzu sa morskim plodovima, zapravo najviše volim najobičniju pizzu sa paradajz sosom i mozzarelom. No, istina je da ova tvoja izgleda sjajno!
ReplyDeleteBaš je divna, volim pizzu s morskim plodovima :)))
ReplyDeletea summer flavour and it looks so colorful!
ReplyDeleteBlog about life and travelling
Blog about cooking
Odlicno izgleda iako nisam preveliki ljubitelj morskih plodova. Vjerujem kad bih probala ovu da bih se predomislila :)
ReplyDeleteSram me priznati, ali nikad se nisam usudila naručiti pizzu s morskim plodovima. Ali ovako domaću verziju bih svakako probala.
ReplyDeleteNisam probala sa morskim plodovima, najviše volim sa sirom i pomidorima, ali ovo jako dobro izgleda i dobro bi bilo probati!
ReplyDeleteJako dobra pizza, ovu sa plodovima mora jedem samo ako je kod kuće pripremljena, za ovu bih se rado odlučila !
ReplyDeletewow..delicious and perfect...
ReplyDeletehttp://foody-buddy.blogspot.com/
that looks soooper tasty
ReplyDeleteTasty Appetite