With this recipe, I want to finish posting for 2014 and wish a very happy, healthy and prosperous 2015 to all of you! Cheers!
Ingredients:
125 g butter, soft
125 gr ghee (clarified butter), soft
2 cups flour
1/2 cup rice flour
1/2 cup icing sugar
vanilla or lemon zest as flavouring
1/2 cup chopped dried cranberries
Method:
Beat butter, ghee and sugar until pale and fluffy. Add other ingredients and mix well. Knead until smooth. Shape into 2 logs, refrigerate until hard. Cut discs, place them onto baking paper, prick with a fork and bake for 15-20 minutes at 160 *C (should stay pale). Alternatively, shape dough traditionally into 2 circles and cut into wedges; or, make any shape you want (I use measuring spoon to shape them).
.............................................................................................................................
'Shortbread' sa Brusnicama
Vjerovali ili ne, kraj svih divnih kolacica, ovo su meni najdrazi. Uvijek ih pravim na kraju godine; ponekad umijesam komadice orasastih plodova, ponekad sjeckano suho voce. Ovoga puta sam ih napravila sa brusnicama.
Sa ovim receptom zelim da zavrsim 2014 i pozelim vam veoma sretnu, zdravu i 'berićetnu' 2015. U zdravlje!
Potrebno:
125 gr maslaca, omeksalog
125 gr masla, omeksalog
2 solje brasna
1/2 solje rizinog brasna
1/2 solje secera u prahu
vanila ili korica limuna kao aroma
1/2 solje sjeckanih suhih brusnica
Nacin:
Mutite maslac, maslo i secer dok ne postane pjenasto. Dodajte ostale sastojke i dobro izmijesajte. Umijesite rukama dok ne postane glatko. Oblikujte 2 cilindra ('kobasice') i ostavite u frizider da se stegne. Isjecite na diskove, nabodite viljuskom i pecite preko papira na 160*C oko 15-20 minuta (treba da ostanu blijede). Eventulano, tijesto mozete tradicionalno oblikovati u 2 kruga, i isjeci na 'kriske'. Ja koristim mjericu (kasiku) da ih oblikujem.
I love these ! Look delicious Jasna!
ReplyDeleteHappy New year!
Draga Jasna, tebi i tvojoj porodici srećnu i uspešnu Novu 2015 godinu,od srca želim!!!!
ReplyDeleteNothing beats a good shortbread recipe! Happy New Year to you and your family :)))
ReplyDeleteNajjednostavnije je i najbolje. Super recept.
ReplyDeleteDraga Jasna, tebi i tvojim momcima želim sve najbolje u novoj godini! :-))
Divni su i jos sa brusnicama :)
ReplyDeleteThey look so crumbly and awesome, Jasna.
ReplyDeleteHappy New Year!
Angie
Super su keksići! Draga Jasna, tebi i tvojima želim veseli doček i sve najbolje u Novoj godini, živjeli!
ReplyDeleteDivni keksići!
ReplyDeleteSve najbolje u 2015! Puno zdravlja, ljubavi, sreće i veselja!
Jasna, napy New Year,full of New culinary inspirations😄
ReplyDeleteVjerujem da su ti ovi kolačići najdraži, i meni se jako sviđaju i jedva čekam isprobavanje. Draga Jasna, sretnu 2015.godinu i svako dobro tebi i tvojima želim !
ReplyDeleteWow! Such an amazing and helpful post this is.
ReplyDeleteThank you because you have been willing to share information with us.
ReplyDeleteCool stuff you have got and you keep update all of us.
ReplyDeletehave found a lot of approaches after visiting your post
ReplyDelete바카라사이트
ReplyDelete파워볼사이트
카지노사이트
파워볼사이트
Many thanks for sharing!