Folks, please be grateful to those who make it easier for you; so, please leave a few nice words for those who take time to take pictures, write about it and present to the World...They do it for FREE!
Bloggers, if you'd like to have more comments left on your blog, take time to leave some comments for other bloggers.
Dragi citaoci, Trazeci neke recepte za dekoraciju torti, nabasala sam na jedan divan blog, koji je dao recept za fondan. Na kraju posta sa nalazila samo jedna poruka - vlasnica bloga je bila razocarana da od preko 2500 posjeta niko nije ostavio niti jednu rijec. (http://100simpledeliciousdessertrecipe.blogspot.com.au/2011/06/fondant-recipe.html)
Narode, budite bar malo zahvalni onima koji olaksavaju u onome sto trazite; stoga, molim, ostavite par lijepih rijeci onima koji utrose svoje vrijeme na fotografisanje, pisanje i prezentaciju blogova...Cine to besplatno!
Blogeri, ako zelite vise ostavljenih komentara na svom blogu, nadjite malo vremena da sami ostavite komentar na blogovima drugih.
RECIPE:
Ingredients:
1 cup flour
1 egg
1 cup milk
pinch of salt
3/4 cup water
ham and chives, chopped
oil (spray) for pan
Method: Beat egg with salt; pour 1/3 cup milk, add flour and vigorously mix. Add the rest of milk and water; beat until very smooth. Mix in ham and chives. Heat oiled pan. Pour 1/2 cup of batter onto it, swirl until surface of pan coated; fry for 30-50 seconds (top should change its colour to opaque), flip over and fry for 5-10 sec. Repeat with the rest of batter. Serve warm!
RECEPT:
Potrebno:
1 solja brasna
1 jaje
1 solja mlijeka
prstohvat soli
3/4 solje vode
sunku i vlasac, sjeckani
ulje za tavu
Nacin: Umutite jaje sa solju; dodajte 1/3 solje mlijeka i brasno. Zestoko mijesajte, pa dodajte ostatak mlijeka i vodu- promijesajte. Umijesajte sunku i vlasac. Zagrijte nauljenu tavu, uspite 1/2 solje mjesavine, okrecite tavu dok se povrsina ne prekrije sa tijestom i pecite 30-50 sekundi (povrsina ce promijeniti boju). Prevrnite pa pecite jos 5-10 sekundi. Utrosite svo tijesto pekuci na ovaj nacin. Servirajte toplo!
i like savoury stuff..delicious crepes :)
ReplyDeleteSviđa mi se što su slani dodaci dio palačinke, a ne u nadjevu.
ReplyDeletePo pitanju poruke, slažem se u potpunosti s tobom. Lijepo je pročitati kad netko cijeni tvoj trudi i rad, ali isto tako treba znati cijeniti i tuđi trud.
perfect for breakfast!
ReplyDeleteLife and travelling
Cooking
Lijep post i lijep recept. Koliko god stalno kuham, rijetko mi padne na pamet u nadjev za palačinke staviti šunku ili nešto slično. Sad pamtim za idući put :)
ReplyDeleteNasmejala si me sa ovim komentarom na tudji blog... mora da se stvarno iznervirala... dobro je da ja uopste dobijam komantare na mom blogu jer tako retko imam vremana za komentarisanje drugih:)
ReplyDeleteSto se tice palacinki, ja bas nesto ne volim savory crepes, ali ova ideja da se u testo stave prilozi mi se svidja. Razmisljam kako bi bilo da se u njih stavi jos vise zacina... Moram da priznam da je ne bih izdrzala a da ne sipam unutra neki topljeni sir.
Pozdrav. Ivana
Kod mene bi prošle slane palačinke, ali ostatak obitelji priznaje samo slatke. Morat ću poraditi na tome ;)
ReplyDeleteOdlična ideja, jako mi se sviđaju ovako sa šunkom i vlascem..Super!
ReplyDeleteOdlican recept, Jasna i slazem se s tobom u vezi komentarisanja. Naravno da je lijepo dobiti komentar, ali je lijepo i podrzavati druge u tome sto rade.
ReplyDeleteKrasni omletći, jako volim ovakve stvari, a i prekrasno ti izgledaju s nasjeckanim vlascem. Što se tiče komentiranja slažem se s tobom, no ipak, ja sam u startu pred dvije godine rekla sebi: idem isključivo dati ono najbolje od sebe, zahvalna sam za svaki komentar na moj post, no nemam prevelika očekivanja.
ReplyDeletelove the savory version,delicious!!
ReplyDeleteONGOING EVENT- "Mint & Coriander seeds" (EP Series-Apr)
Erivum Puliyum
Tesko je sve stici i napisati..meni je najteze kada moram i slovima dodatno potvrsditi komentar ali..tvoje palacinke bi mogla da jedem uvijek ;)!!
ReplyDeleteDelicious crepes. Perfect for breakfast
ReplyDeletehi jasna, pretty yellow pancakes-is it due to the egg yolk or you use color?
ReplyDeleteSalute to you for highlighting her story, i will visit her and will put in my sincere comment,thanks for sharing this with us bloggers.
i like people who are thoughtful about others...let's all go visit her.
have a nice day
@ Wan
ReplyDeleteThanks for your comment and understanding...we all need to support each other.
Eggs are organic (my hens) naturally coloured this way ;-)
Zanimljive su mi ove palacinke.
ReplyDeleteSto se tice komentarisanja, ja se trudim ispratiti druge blogove, ali ne volim komentarisanje reda radi...
Volim palačinke i slane i slatke. Ove tvoje su baš divne. Šta bih dala sada za jednu. Što se tiče komentara, stvarno se trudim da sve ispratim ali nekada jednostavno nemam dovoljno vremena. Veći mi problem predstavlja praćenje komentara domaćina bloga na komentare koje im ostavim. Kako to pratite? Ja se pogubi trčkarajući i pokušavajući da se prisetim gde sam šta pisala. :(
ReplyDeleteNice presentation!!! I also like what you had written about leaving a few nice words for someone who takes the time to develop a recipe and photograph the results and share it with the world :)
ReplyDelete