I have a nasty cut - a part of my (index) finger nail and some skin is missing - it never happened to me before...so, I suppose there is first time for everything. No slicing / cooking for me for the next few days; this recipe is coming from (long waiting) draft. 3 ingredients, no cooking, great taste (almost identical with Weiss mango icecream bar)
Ingredients:
2 large very ripe mangoes
1 cup thickened cream (whipping cream 35% fat)
1/4 cup plain thick yoghurt
Method:
Blend / process mango flesh until smooth. Beat cream, add yoghurt and mango puree (if not sweet enough, you can add sugar - I didn't add any). Mix well, then place in freezer. Take out every 30 minutes (for next 2-3 hours) and stir / mix really well (to prevent forming large ice crystals). Serve when solid enough.
Mango Sladoled
Dobila sam zlobnu posjekotinu - dio nokta i nesto koze na mom kaziprstu nedostaje - pretpostavljam da postoji 'prvi put' za sve u zivotu . Sljedecih nekoliko dana nema sjeckanja i kuhanja za mene.
Ovaj recept je iz 'drafta'...ceka jako dugo! 3 sastojka, bez kuhanja i odlicno ukusa (podsjeca na Weiss mango sladoled)
Potrebno:
2 velika zrela manga
1 solja slatke pavlake (35% masnoce)
1/4 solje gustog jogurta
Nacin:
Ispasirajte mango. Umutite pavlaku, dodajte jogurt i mango (ako nije dovoljno slatko, mozete dodati secera - Ja nisam). Izmijesajte dobro, pa smjestite u zamrzivac. Svakih 30 minuta (u naredna 2-3 sata) izvadite i dobro promijesajte, kako bi sprijecili formiranje vecih kristala leda. Servirajte kada je dovoljno stegnuto.
Divan je i Pinam za ljeto - ako bude manga da radim u svojem ice cream makeru.
ReplyDeleteSladoled me je toliko zanio da sam vrlo nepristojno preskočila uzrok objave recepta. Znam da su takve posjekotine zaista gadne i jako bolne zbog završetaka živaca. A o tome da smo ograničeni u radu s rukom, da i ne pričam. Nadam se da će sve što prije proći i zacijeliti.
ReplyDeleteAdoro gelados caseiros, são uma delícia!
ReplyDeleteBjs.
Brz oporavak ti želim! Sladoled radim cim nađem mango;)
ReplyDeletejust perfect-I love mango flavour very much
ReplyDeleteBlog about life and travelling
Blog about cooking
Prekrasno, mango apsolutno obožavam :)
ReplyDeleteŽelim ti brz oporavak i skrušeno priznajem da nikad nisam jela mango :D
ReplyDeleteAhhhh my favorite flavor. yummy yum
ReplyDeleteSve će biti dobro s tvojim kažiprstom, a ovo super izgleda, nisam nikad jela mango sladoled ali bih rado!
ReplyDeleteLovely color, super delicious..
ReplyDeleteBrz oporavak ti želim! Sladoled krasno izgleda, radila sam takav prošlo ljeto i bio mi je super. Inače ne volim sirovi mango, ali u sladoledu i kolačima mi je odličan.
ReplyDeleteZao mi je zbog posjekotine. Sladoled je divan.
ReplyDeleteNadam se da će ti prst brzo biti u dobrom stanju. I ja sam prije par mjeseci tupom stranom noža (?) rasjekla kažiprst, još uvije taj dio osjećam neobično, kao da je utrnut, dešava se, kad smo u brzini ili kad nismo pažljive.
ReplyDeleteOvaj sladoled mi se čini super, stavljam ga u "obavezno isprobati".
yummy,love mangoes in any form..too tempting!!
ReplyDeleteŽao mi je zbog nezgode sa prstom i posjekotine, nadam se da dobro zarasta i da će ubrzo opet biti sve ok. Sladoled je super, mango jako volim i bilježim ga za otvaranje sezone sladoleda što će biti uskoro.
ReplyDeleteOMG I love mango anything! I always thought ice cream was too difficult but I'm going to be trying this recipe soon, it looks so simple even I can make it
ReplyDeletehttp://gingerchestnut.blogspot.co.uk/