If you like doughnuts, you're going to like these fritters. There is no waiting time for rising, they're enriched with protein, which makes them perfect for quick, hot breakfast and / or snack.
Ingredients:
1 cup Ricotta
2 eggs
1/3 cup sugar
zest of 1/2 lemon (optional)
1 1/2 cups SR flour
-oil for deep frying
icing sugar (and cinnamon) for dusting
Method:
Mix first 3 ingredients into a smooth paste, add flour and fold in.
Heat oil in a deep pan (medium heath). Take dough with an ice-cream server (or spoon), few at a time, and place it carefully into hot oil. Fry for 1-3 minutes, then turn fritters to other side and fry until golden. Take out on an absorbent paper. Repeat with the rest of dough. When all done, dust with icing sugar.
Serve with jam / honey / custard, or by them-self ...your choice.
Ako volite krofne, onda ce vam se svidjeti i ove fritule. Nema cekanja da tijesto naraste, obogacene su proteinima, sto ih cini savrsenim za brzi, topli dorucak ili uzinu.
Potrebno:
1 solja Rikota sira
2 jaja
1/3 solje secera
riban korica 1/2 limuna (po zelji)
1 1/2 solja brasna (samodizajuce ili dodajte 1,5 k praska za pecivo u obicno)
- ulje za duboko przenje
secer u prahu (i cimet) za posuti
Nacin:
Umutite prve 3 namirnice u glatku masu, zatim dodajte brasno i lagano rukom umijesajte.
Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi; uzimajte tijesto sa hvataljkom za sladoled (ili kasikom) i spustajte u vrelo ulje, po nekoliko u jednom mahu. Przite 1-3 minute, okrenite i przite i drugu stranu dok ne porumeni. Izvadite na upijajuci papir, pa ponovite przenje i sa ostalim tijestom. Kad je sve utroseno, pospite secerom u prahu. Servirajte sa dzemom / medom / pudingom, ili same - vas izbor.
Brze..odlicno!
ReplyDeleteKako samo dobro izgledaju ! Iako izbjegavam prženje u ulju fritulama ne mogu odoljeti, i ove će biti isprobane !
ReplyDeleteDivne fritulice. Sigurno su jako fine s ricottom, mljac! :)
ReplyDeleteMa predivne su, mogla bih sad nekoliko :)
ReplyDeletePresjek je savršen!
ReplyDeletethey look really good!
ReplyDeleteBlog about life and travelling
Blog about cooking
Jaaako primamljivo :)
ReplyDeleteLooks so soft and spongy..
ReplyDeleteNisam ih još nikad radila sa ricottom ali vjeruj mi da budem;)
ReplyDeleteImam ricotte koju moram potrošiti, a ovo je baš odličan način. Pinam.
ReplyDeleteIzgledaju savršeno! Do sada mi nije uspjelo napraviti nešto prženo sa sirom, a da ne ispadne premasno. Ovo svakako isprobavam.
ReplyDeletekrasne su
ReplyDeleteLooks fabulous, delicious & tempting!
ReplyDeletePrekrasno izgledaju, da imam ricotte (a danas je praznik kod nas) odmah bi isprobala recept... Bilježim za vikend!
ReplyDelete