Photo credit: naftels / Foter.com / CC BY-NC
Most important thing in organising a party for a big group is planing. At least 7 days before the date, put everything on paper; number of people ( and kids), what you want to serve, then what are you going to cook on what day. Make a list of groceries that you need to buy and get them in advance.
First make food that you can freeze; bread, cakes and other. Couple of days in advance make food that you can store in fridge, and for last day plan making food that needs to be fresh (example green salad, roasts...).
Serve all food as a buffet, so everyone can help themselves easily.
Here is the list and order of food that I made for my Easter party.
Planiranje je najvaznija stvar u organizovanju zabave za veliki broj ljudi. Najmanje 7 dana prije datuma, stavite sve na papir; broj ljudi (i djece) koji ce vam doci, sta zelite servirati, i sta cete kuhati koji dan. Napravite listu namirnica koje trebate za proslavu i kupite ih.
Servirajte svu hranu na jednom mjestu (Svedski sto / samoposluzivanje) tako da je pristupacno i lako za rukovanje.
Evo liste i redoslijeda hrane koju sam pravila za moju posljednju zabavu.
Zao mi je zbog loseg posta; pokusala sam ispraviti, ali ne ide!
Zao mi je zbog loseg posta; pokusala sam ispraviti, ali ne ide!
Coloured/ hard boiled eggs can be prepared up to 5 days in advance.
Bojena jaja mozete pripremiti do 5 dana u naprijed.
Eggs cooked with onion skins get beautiful brownish - red colour.
Freezer / Zamrzivac
Apple, Date and Caramel Cake
Pear and Almond Tart
Light Ray Bread Rolls (recipe coming)
Corn Bread with Sage and Sheep Cheese (in form of muffins)
Fridge / Frizider
(2 days before) / 2 dana unaprijed
Bosnian 'Pita' (in form of small scrolls)
Mayonnaise (for Waldorf salad)
(1 day before) / jedan dan prije
Salted Caramel Chocolate Mousse Cake
Waldorf Salad
On the day / Na sam dan
Ham - bought ready for serving and other deli products (olives, cheeses,dips...
Sunka kupljena spremna za serviranje i ostale delikatese (masline, sirevi i slicno)
Easter bread (recipe in next post)
Swedish Potato bake (recipe coming)
Tabouli
Crumbed Lamb Cutlets (recipe coming)
Que ricoooo me gustan todas son irresistible,abrazos y abrazos.
ReplyDeleteOdličan si jelovnik smislila I hvala ti što si navela vreme pripreme.
ReplyDeletePosve si u pravu, dobar plan i organizacija čine sigurno 80% pripreme za jela za veće društvo. Naravno, i ono što zaista pripremiš, a vidim iz priloženog da se nitko nije žalio - sve je više nego odlično.
ReplyDeleteSvaka čast Jasna, ti si se stvarno primila posla! Nadam se da si se i lijepo provela uz sve ove delicije i dobro društvo;)
ReplyDeleteSvaka cast, treba uci u ovakav poduhvat...uh, mene uvek uhvati frka kad stizu gosti, i po obicaju nesto krene kako netreba, valjda zbog prevelike zelje da sve bude cakum pakum. Koristan post.
ReplyDeleteJa planiram ali uvijek nešto iskrsne, doduše nikad ne zamrzavam i onda budem koma onog dana kad gosti dolaze. Ovo je sve super
ReplyDeletePravi banket! Uz svu organizaciju nije nimalo lako pripremiti jela za toliko gostiju. Svaka ti čast!
ReplyDeleteGreat post,Mouthwatering recipes!!
ReplyDeleteThat's a feast. Love that pear almond tart.
ReplyDeleteМного е вкусно тук!Прегръдки,Ясна:)!
ReplyDeleteSigurno su svi uzivali u ovim divotama!
ReplyDeleteOdlican post. U pravu si mnoge stvari se mogu napraviti ranije, samo sto se ne znamo organizovati. Jelovnik je bio bas raskosan i sve je tako lijepo, vjerujem i preukusno.
ReplyDeleteSve inspirativno i prekrasno.
ReplyDeleteAu, svasta lepo ovde ima...
ReplyDelete