These breadsticks are addictive! Be aware!
Ingredients:
80-100 g smoked bacon, finely diced
50 g butter (I reserved lard and added butter to make up 50 gr)
1/2 cup milk
1 tsp yeast
250 g flour
60 g parmesan, grana padano or chedar, grated
3/4 tsp salt (less if bacon very salty)
Method:
Roll out to 1 cm thickness, then cut into sticks.
Bake for 8-12 minutes (180*C), or until golden.
Grisini sa slaninom i sirom
Ovi grisini izazivaju ovisnost; upozoreni ste!
Ovi grisini izazivaju ovisnost; upozoreni ste!
Potrebno:
80-100 gr, dimljene slanine, sitne kockice
50 gr maslaca(ja sam sacuvala mast i dodala maslaca)
1/2 solje mlijeka
1 k instant kvasca
250gr brasna
60 gr parmezana ili slicnog sira, rendanog
3/4 k soli (ili manje ako je slanina jako slana)
Nacin:
Proprzite komadice slanine ( ili stavite u mikrovalnu) dok ne pozute blago. (Ja sam sacuvala masnocu i dodala jos maslaca da nacinim kolicinu od 50 gr). Stavite sve sastojke u posudu i umijesite tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom oko 30+ minuta. Razvaljajte na debljinu oko 1 cm, zatim narezite na trake.
Pecite na 180*C 8-12 minuta, ili dok ne postanu zlatno zuti.
Yummy! I think such breadsticks are a very nice and very addictive snack :)
ReplyDeleteIzgledaju predobro. Fina alternativa za običan hljeb na stolu.
ReplyDeleteBookmarked this...looks too yummy
ReplyDeletegreat appetizer,love to munch these
ReplyDeleteOvo cu praviti!!!
ReplyDeleteDivna ideja, mislim vec kako bih mogla napraviti i sa susenim paradajzom i maslinama :)
ReplyDeleteJoj kako ovo divno deluje, obozavam ovakve grickalice :)
ReplyDeleteThey would please many around here!
ReplyDeleteela h.
Gray Apron
Vjerujem da izazivaju ovisnost, tako dobro izgledaju, a okus i miris im mogu samo zamisliti, odlično !
ReplyDelete