I like using (good quality) minced meat; it's so versatile. It can be grilled, cooked, mixed with other ingredients, used for different sauces and fillings, ...
This is how Lebanese people like to use it!
Ingredients:
500 g mince
1/2 onion, finely chopped
1 cup parsley, finely chopped
1 tbs Lebanese 7-spice powder
(same amount of : nutmeg, ginger, allspice, fenugrek, cloves, cinnamon, black pepper)
1 tsp salt
(vegetable pieces: onion, mushroom, capsicum...)
Method:
Mix all ingredients for koftas; form little balls and alternatively with vegetables tread them onto wooden skewers. Pan fry in a little oil or grill them (brushed with oil) turning once. Serve immediately.
Perfect with some rice / cous-cous / potatoes and salad.
Libanske Kofte ('Meshwi')
Volim koristiti recepte sa mljevenim mesom; moze se upotrijebiti na razne nacine. Moze biti grilovano, kuhano, mijesano sa ostalim sastojcima, upotrijebljeno za razlicite soseve i filovanja...
Ovako ga vole koristiti u Libanu!
Sastojci:
500 gr mljevenog mesa
1/2 crvenog luka, sjeckanog
1 solja lisca persuna, sitno sjeckanog
1 K Libanskog zacian
(mjesavina jednakih dijelova - muskatni orah, djumbir, pimento, fenugrek, karanfilici, cimet, crni biber)
1 k soli
(komadi povrca: luk, gljive, paprika...)
Nacin:
Pomijesajte sve sastojke za kofte; formirajte male loptice pa naizmjenicno sa komadima povrca naslazite na drveni prutic / cackalicu. Isprzite u tavi na malo ulja ili premazite uljem i grilujte na obje strane. Posluzite odmah.
Savrseno sa rizom / krompirom / kus-kusom i salatom.
Flavorful koftas. would be great for pita breads
ReplyDeleteEsta com muito bom aspecto!
ReplyDeleteBjs.
looks delicious,jasna!!
ReplyDeleteParticipate & win e gift vouchers in Flavors Of Cuisines-"Chinese"
Nisam probala, ali mi super zvuči dodatak komadića povrća u mljeveno meso.
ReplyDeleteOvako nešto baš volim!
ReplyDeleteIzgleda jako primamljivo! :)
ReplyDeleteSvaka ti cast, draga Jasna, svi recepti su ti krasni pa i ovaj. Njaaaaaam!
ReplyDeleteThese meatballs look delicious!
ReplyDeleteSa svim ovim zacinima mora biti preukusno. Odlicno izgledaju.
ReplyDeleteBaš me ovaj recept zainteresirao, djeluje primamljivo.
ReplyDeleteOdličan recept, krasno izgledaju!
ReplyDeleteUh Jasna, ovo izgleda i više nego dobro!
ReplyDeleteOvo ću svakako napraviti, čim nabavim sve začine! Izgleda da
ReplyDeletebi moglo biti izvrsnog okusa.
Nešto slično već pečemo na roštilju ljeti, sa nabodenim povrćem
i mesom pripremljenim kao šiš-ćevap, a u meso stavljamo
samo sol, papar i češnjak.
Jako dobro ! Mene je najviše privukla ova kombinacija začina , mora biti baš ukusno !
ReplyDelete