12 November 2013

Chicken Cacciatore


My electrical pan became real hero, during renovation. I've been using it very often  last month, since putting together my new kitchen took longer  than planned. This is one of many meals I prepared in it. 
I have to say, I heard about Chicken Cacciatore before, but never tried making it. Now, it is on  the list of my family favourites - we've all been delighted by taste.

Ingredients:
1 kg chicken pieces; breasts and thighs are best (with skin/bone, please)
2 tsp salt
1 tsp black pepper, freshly ground
1/2 cup flour
3 tbs olive oil
1 large (red) capsicum, diced
1 onion, chopped
3 garlic cloves, crushed
3/4 cup white wine
1 can diced tomatoes
3/4 cup chicken broth
3 tbs drained capers, chopped if large
1 1/2 tsp dried oregano leaves
1/4 cup fresh  basil leaves,  chopped
Method:
Heat some oil in a pan. Season chicken pieces, dust with flour (or shake them together  in a bag). Seal the meat on both sides; take out and put aside.
Pour more oil in same pan, add onion, garlic and capsicum. Saute for few minutes, then add chicken and other ingredients. Cover and cook for 30-45 minutes. Sprinkle with basil leaves when done. 
Serve with crusty bread, cous-cous,  rice, mashed potatoes, pasta, polenta...your choice!



Piletina Cacciatore

Moja elektricna tava je postala pravi heroj u toku renoviranja.  Veoma cesto sam je koristila prosli mjesec, jer je posao oko nove kuhinje neplanski produzen. Ovo je jedan od obroka koje sam pripremala u njoj.
Moram da kazem da sam cula za 'Cacciatore' piletinu, ali je nikad ranije nisam probala praviti. Poslije ovog prvog pokusaja, recept je odmah zavrsio na listi porodicnih favorita - svi smo se odusevili okusom!

Potrebno:
1 kg pilecih dijelova, prsa i karabataci su najbolji (sa kozom / kostima molim)
2 k soli
1 k crnog bibera, svjeze mljevenog
1/2 solje brasna
3 K maslinovog ulja
1 veca crvena paprika, sjecena na kocke
1 crveni luk, sjeckan
3 cena bijelog luka, protisnuta / sjeckana
3/4 solje bijelog vina
3 K kapara, sjeckanih ako su velike
1 1/2 k suhog origana
1/4 solje listova svjezeg bosiljka, sjecenih
Nacin:
Zagrijte nesto ulja i prodinstajte piletinu, koju ste prethodno zacinili solju i biberom i uvaljali u brasno. Izvadite i ostavite po strani. Dodajte jos ulja, prodinstajte luk, papriku i bijeli luk. Vratite piletinu nazad, dodajte ostale sastojke. Poklopite i kuhajte 30-45 minuta. Pospite liscem bosiljka i servirajte sa kuskusom, rizom, pastom, palentom, krompirom ...vas izbor!



                                                         Almost done   /   Skoro zavrsena

17 comments:

  1. Looks good enough to try, Jasna. I can almost feel all the good flavors in the air. Good luck on your kitchen project. It looks fantastic already, simple and white! I'm jealous of that big window and all the light you get!

    ReplyDelete
  2. The chicken looks so wholesome and satisfying :-) Yes renovations can be tricky and in my experience always go over expected deadlines...glad it's sorted now :-)

    ReplyDelete
  3. your kitchen is really almost ready!
    I love this method for a chicken-we often have it at home

    ReplyDelete
  4. Ništa te nije omelo da fino kuhaš i kad je kuhinja bila izvan upotrebe. Za piletinu sam uvijek, pogotovo kad je ovak ukusno spremljena.

    ReplyDelete
  5. Jeeee, kako lepa kuhinjica:)))) Nadam se da ćeš nam u njoj sa velikim zadovoljstvom spremati fine receptiće. Inače, ovo je divan recept, baš pogodan za fin, porodični ručak:)

    ReplyDelete
  6. Znaci, kuhinja skoro pa gotova. Divna je svijetla, obozavam svijetle boje u prostorima. Piletina zvuci odlicno:)

    ReplyDelete
  7. Jelo je odlično ali kuhinjica je divna. Mnogo mi se dopadaju veeeeliki prozori.

    ReplyDelete
  8. Žao mi je što radovi još nisu završili, najviše mrzim ta neplanska produžavanja. Ali ti si se odlično snašla i bez kuhinje i samo delicije, što potvrđuje i ovaj recept!

    ReplyDelete
  9. Kako je divna tvoja nova kuhinja, prostrana i svijetla! Piletina izgleda baš dobro.

    ReplyDelete
  10. The chicken looks so saucy and delicious, Jasna, no wonder it has become a favourite.

    ReplyDelete
  11. Super je kuhinja, a piletinu u ovoj kombinaciji zbilja obožavam;)

    ReplyDelete
  12. Super rico pollo muy tentadores me llevo la receta,abrazos.

    ReplyDelete
  13. Krasna je kuhinja, svjetla, puno prostora i radne površine, uživati ćeš u njoj, a i mi ćemo uživati u novim jelima koja će izaći iz ove kuhinje. Piletina je odlična, volim ovakva jela, super ručak !

    ReplyDelete
  14. Ova piletina mi se dopada već iz tvog recepta. Kuhinja je divno bela i prostrana i posebno mi se dopada ovaj veliki prozor, kao prirodni izvor svetlosti. Želim ti da u novoj kuhinji spremaš još bolja jela i da ukućani i gosti uživaju, a i i mi što gledamo pa kopiramo tvoje recepte ;) :*

    ReplyDelete
  15. wow....beauuutiful kitchen..:)

    ReplyDelete
  16. This is awesome! Thank you so much!

    ReplyDelete
  17. it will be great with pasta too, delicious! nice kitchen and nice fridge!

    ReplyDelete