I adore this soup; Easy to make!
Ingredients:
2-3 fennel bulbs, sliced, a few spears reserved for decoration
1 tbs butter
1 tbs olive oil
Water
salt and pepper (white)
80 - 100 g smoked salmon, small pieces
Method:
Heat oil and butter, add sliced fennel. Sautee for couple of minutes then cover with water (3-4
cups). Bring to boil and cook for 20-30 min. Use hand-held (stab) mixer to puree content.
Season to taste, mix well, the add salmon pieces and decorate with fennel springs.
Supa / Juha od Komorača
Obozavam ovu supu; jednostavna za pripremu!
Potrebno:
2-3 komoraca, izrezanog, nekoliko izdanaka ostavljeno za dekoraciju
1 K maslaca
1 K maslinovog ulja
voda
so i biber (bijeli)
80 -100 gr dimljenog lososa, komadici
Nacin:
Zagrijte maslac i ulje, dodajte izrezani komorac i malo dinstajte. Zalijte vodom (oko 3-4 solje), dovedite do vrenja i kuhajte 20-30 min. Upotrijebite stapni mixer za pasiranje supe. Zacinite prema ukusu, promijesajte , zatim ubacite komadice lososa i dekorirajte sa izdancima komoraca.
Mmmmmm, looks delectable.
ReplyDeleteMe wantey!
I wanna!
Heh heh.
Koromač sam probala samo jednom i nije me se baš dojmio njegov okus. Ali često naletim na neki recept i dobijem volju probati još jednom.
ReplyDeleteSupa da se malo ugrijem(zahladilo dobro) ali jednako je dobra i hladna...
ReplyDeleteKomorac volim..mama ga je uvijek pravila ,sto i ja danas radimn ,kao salatu s kiselim vrhnjem,to je bila prava poslastica u ljetnom periodu,peceni sa ribom ,posebno lososom,obozavam ili zapecen ,joj sve to zajedno ,sto bismo se najeli :)
lovely soup........
ReplyDeleteKomorač volim, pogotovo divlji.
ReplyDeleteJuha izgleda lijepo, čini mi se da čujem miris....
Have never tried anything with these fennel bulbs, the soup looks so warm and inviting..
ReplyDeletehi jasna, i have never eaten nor cook fennel bulbs before, for one thing, they are not locally grown.. but would love to try your soup recipe, i can tell that this will taste delicious with the smoked salmon added. have a nice day
ReplyDeleteBeautiful presentation; must taste wonderful.
ReplyDeleterita
Mislim da bih se u juhi mogla konačno naviknuti na taj okus.. juhe volim i baš lijepo izgleda :)
ReplyDeleteMeni je komorac u redu, nije nesto sto jedem svaki dan, ali za ponekad. Nisam nikad naisla na supu od komoraca, ali sad si me zainteresovala. Inace, super izgleda. Zanimljiv recept, sjeticu se kad vidim komorac sljedeci put.
ReplyDeleteJuha od komorača mi se jako sviđa i često je pripremim, kod tebe mi je super ovaj dodatak dimljenog lososa. Mora biti odlično !
ReplyDeleteFlavorful soup..yummy n nice color!
ReplyDeleteJoin me in the ONGOING EVENTS-"Ginger & Pepper Corns/powder(EP Series-May) ,
Show me Your HITS 'Iron Rich Foods'
ERIVUM PULIYUM
Kad mi bude sazreo u basti pravicu ovu supu. Komorac ima tako delikatan ukus i ja ga volim i sirovog u salati.
ReplyDeleteJedna sugestija - uvek imam problem da otvorim tvoj blog, da li zbog gornjih fotografija ili neceg drugog. Samo da znas, pa da stvari popravis.