.
- Home
- Breads
- Soups, Curries and Stews
- Fish and Seafood
- Meats and Mains
- Salads, Snacks and Sides
- Pies, Pizzas, Tarts, Quiches...
- Vegetables / Vegetarian Meals
- Coctail / Finger Food
- Dips, Dressings and Spreads
- Tea cakes, Pies, Tarts and Sweet breads
- Biscuits, Slices and Other 'Finger' Cakes
- Special Cakes/ Torte
- Icecreams and No Bake Cakes
- Dressings, Drinks, Preserves, Sauces,...
- Travel
- About me
28 March 2011
Spicy Chicken on a Bed of Rice
Ingredients:
2-2,5 cups rice
2 teas chicken stock powder
2 tbs oil
1 cup frozen peas
white pepper
8 Chicken pieces
1 teas paprika
1/4 teas white pepper
1/4 teas garlic powder
1 teas mustard powder
1 teas chicken stock powder
1 tbs plain flour
olive oil spray
Method:
Mikrowave or cook rice, leaving it al-dente. Mix with peas, oil and stock powder. Preheat oven to 180*C.
Place rice in an oven proof dish. Pour 1/2 cup water on top of it.
Mix all dry spices with flour, place in a plastic bag and shake chicken pieces inside. Place chicken on top of rice. Spray with oil and bake 30-40 min, or until chicken done.
Aromatična piletina na riži
Potrebno:
2- 2,5 solje rize
2 k koncentrovane 'supe' ili Vegete
2 K ulja
1 solja graska
bijeli biber
8 komada piletine
1 k crvene paprike
1/4 k bijelog bibera
1/4 k bijelog luka u prahu
1 k senfa u prahu
1 k 'supe' u prahu ili Vegete
1 K brasna
maslinovo ulje (u spreju)
Nacin:
Skuhajte rizu (apsorpcijski metod ili mikrovalna) pazeci da ostane cvrsta. Pomijesajte je sa graskom, zacinite i prebacite u vatrostalnu posudu. Prelijte 1/2 solje vode preko.
Zagrijte rernu na 180*C.
Pomijesajte zacine sa brasnom u nekoj plasticnoj kesi. Ubacite pilece meso unutra i protresite. Poredajte piletinu po rizi, pospite uljem i pecite 30-40 min, ili dok piletina ne bude gotova.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pirinač bi mogla jesti svaki dan, kao da imam kineske krvi, ali mom dragom se jednom smučio kada je ko student skuvao (umesto da me sluša) kilogram pirinča i jeo danima jer mu je bio žao da baci. Nekako mu je bilo malo da stavi jednu šoljicu da skuva kako sam mu rekla.Sada pirinač provlačim kroz jela, a za sebe kad se zaželim skuvam zasebno. Ovde pirinač lepo apsorbuje sve sokove iz piletine, kao pilav, ali bolje.
ReplyDeleteOvo je jako fino jelo. Ja i dragi bas volimo rizu, tako da cu ovaj tvoj recept vrlo rado isprobati!
ReplyDeletePozdrav, i zelim vam prelijep godisnji odmor u Evropi!!!:)
Odlično izgleda, a u ukus nesumnjam!!!
ReplyDeleteBozanstveno izgleda!
ReplyDeleteSto dobro izgleda, bas mi se dopada...
ReplyDeleteHe,i ja volim ovako rizu,volim kada povuce sve mirise,dok moja djeca opet hoce bas onu kinesku ,sasvim obicnu,ali nju onda iskoristim za fry rice :)
ReplyDeletedopada mi se ovakav način, a volim kombinirati piletinu i rižu, sve odlično
ReplyDeleteJako lijepo izgleda, i znam da bi mi se svidjelo!
ReplyDeleteOvo mi stvarno izgleda odlično!
ReplyDeleteDivno izgleda i mogu misliti kako je ukusno. Ovo si divno izvela:) Pozdrav, draga
ReplyDeleteOdlično. Obožavam rižu!
ReplyDeleteHi Jasnas...after solving the problem of pictures from my blog ... I can write again and visit your blog .. I like cake with apple and chicken stock this great .. sometimes too .. I do it in exchange for not soiling the oven . great recipe kisses MARIMI
ReplyDeleteI ja volim rižu, pogotovo s piletinom, odnosno ovo što Jelena kaže, kad popije sokove.
ReplyDeleteJako mi se sviđa recept i mislim da bih mogla probati uskoro! :)
ovakva jela volim. Odličan mi je recept, super pripremljeno !
ReplyDelete