28 March 2011

Spicy Chicken on a Bed of Rice



Ingredients:
2-2,5 cups rice
2 teas chicken stock powder
2 tbs oil
1 cup frozen peas
white pepper
8 Chicken pieces
1 teas paprika
1/4 teas white pepper
1/4 teas garlic powder
1 teas mustard powder
1 teas chicken stock powder
1 tbs plain flour
olive oil spray
Method:
Mikrowave or cook rice, leaving it al-dente. Mix with peas, oil and stock powder. Preheat oven to 180*C.
Place rice in an oven proof dish. Pour 1/2 cup water on top of it.
Mix all dry spices with flour, place in a plastic bag and shake chicken pieces inside. Place chicken on top of rice. Spray with oil and bake 30-40 min, or until chicken done.

Aromatična piletina na riži

Potrebno:
2- 2,5 solje rize
2 k koncentrovane 'supe' ili Vegete
2 K ulja
1 solja graska
bijeli biber
8 komada piletine
1 k crvene paprike
1/4 k bijelog bibera
1/4 k bijelog luka u prahu
1 k senfa u prahu
1 k 'supe' u prahu ili Vegete
1 K brasna
maslinovo ulje (u spreju)
Nacin:
Skuhajte rizu (apsorpcijski metod ili mikrovalna) pazeci da ostane cvrsta. Pomijesajte je sa graskom, zacinite i prebacite u vatrostalnu posudu. Prelijte 1/2 solje vode preko.
Zagrijte rernu na 180*C.
Pomijesajte zacine sa brasnom u nekoj plasticnoj kesi. Ubacite pilece meso unutra i protresite. Poredajte piletinu po rizi, pospite uljem i pecite 30-40 min, ili dok piletina ne bude gotova.

14 comments:

  1. Pirinač bi mogla jesti svaki dan, kao da imam kineske krvi, ali mom dragom se jednom smučio kada je ko student skuvao (umesto da me sluša) kilogram pirinča i jeo danima jer mu je bio žao da baci. Nekako mu je bilo malo da stavi jednu šoljicu da skuva kako sam mu rekla.Sada pirinač provlačim kroz jela, a za sebe kad se zaželim skuvam zasebno. Ovde pirinač lepo apsorbuje sve sokove iz piletine, kao pilav, ali bolje.

    ReplyDelete
  2. Ovo je jako fino jelo. Ja i dragi bas volimo rizu, tako da cu ovaj tvoj recept vrlo rado isprobati!

    Pozdrav, i zelim vam prelijep godisnji odmor u Evropi!!!:)

    ReplyDelete
  3. Odlično izgleda, a u ukus nesumnjam!!!

    ReplyDelete
  4. Sto dobro izgleda, bas mi se dopada...

    ReplyDelete
  5. He,i ja volim ovako rizu,volim kada povuce sve mirise,dok moja djeca opet hoce bas onu kinesku ,sasvim obicnu,ali nju onda iskoristim za fry rice :)

    ReplyDelete
  6. dopada mi se ovakav način, a volim kombinirati piletinu i rižu, sve odlično

    ReplyDelete
  7. Jako lijepo izgleda, i znam da bi mi se svidjelo!

    ReplyDelete
  8. Ovo mi stvarno izgleda odlično!

    ReplyDelete
  9. Divno izgleda i mogu misliti kako je ukusno. Ovo si divno izvela:) Pozdrav, draga

    ReplyDelete
  10. Hi Jasnas...after solving the problem of pictures from my blog ... I can write again and visit your blog .. I like cake with apple and chicken stock this great .. sometimes too .. I do it in exchange for not soiling the oven . great recipe kisses MARIMI

    ReplyDelete
  11. I ja volim rižu, pogotovo s piletinom, odnosno ovo što Jelena kaže, kad popije sokove.
    Jako mi se sviđa recept i mislim da bih mogla probati uskoro! :)

    ReplyDelete
  12. ovakva jela volim. Odličan mi je recept, super pripremljeno !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...