21 May 2013

Apples in Chocolate Cake



3 years ago I posted my first recipe. Since then I wrote  350 posts, gained 300 followers and more than 230 000 visits.  Great milestone, as I didn't think I would last so long. For that occasion, I made a beautifully moist and gluten free cake. Cheers!

Ingredients:
7-8 small apples, peeled and cored (left whole)
5 eggs
200 g sugar
120 g butter, melted
150 gr walnuts (or other nuts), grounded
40 g cocoa
1 tsp vanilla
Method:
Preheat oven to 170*C. Prepare a 22 cm spring form, line with baking paper.
Beat sugar and eggs, until light and fluffy. Add melted butter, walnuts and cocoa. Fold in.
Place apples  inside of spring form  close to the edge (but not touching them). Pour prepared mixture, making sure that wholes on apples are filled too. Bake for 45-50 minutes, or until inserted toothpick comes out clean. Cool slightly, then turn over onto serving plate, take the paper off, slice and serve with cream (optional)


 Jabuke u  Čokoladnom kolaču

Na danasnji dan, prije 3 godine je krenuo moj prvi post. Od tada  sam napisala 350 postova, dobila 300 sljedbenika i vise od 230 000 posjetilaca. Nije lose, obzirom da nisam mislila da cu trajati tako dugo. Za tu priliku evo jednog socnog kolaca bez glutena. U zdravlje!

Potrebno:
7-8 manjih jabuka, oguljene i izvadjena sredina (ostavite ih cijele)
5 jaja
200 gr secera
120 gr maslaca, otopljenog
150 gr oraha (ili drugih orasastih plodova), samljevenih
40 gr kakaa
1 k vanile
Nacin:
Ukljucite rernu na 170*C, pripremite obruc za torte i postavite pepir za pecenje na njega.
Miksajte secr sa jajima, dok ne uspjeni. Dodajte maslac, orahe i kakao. Rucno umijesajte.
Postavite jabuke na pleh u krug, ali da ne dodiruju ivice obruca. Uspite pjenasu smjesu, pazeci da i supljine u jabukama ispunite. Pecite oko 45-50 min, ili dok ubodenu cackalicu ne izvucete sasvim suhu. Prohladite, izvrnite naopako na tanjir za serviranje, skinite papir i izrezite. Servirajte sa tucenim vrhnjem (po zelji)


20 comments:

  1. Way to go,.... Wow!!!! .3 years completion, great work. Cake looks delicious with hidden apples

    ReplyDelete
  2. Super kombinacija, bilježim;)

    ReplyDelete
  3. wow, first of all congratulations!
    the cake looks very soft and delicious
    Blog about life and travelling
    Blog about cooking

    ReplyDelete
  4. Ovo bas zanimljivo izgleda, cula sam za njega, ali nikako da napravim.

    ReplyDelete
  5. Čestitke z arođendan.
    Recept bilježim.

    ReplyDelete
  6. Поздоровляю, Ясна!
    Цікавий пиріг!!! Виглядає смачно!

    ReplyDelete
  7. Sretna obljetnica!:)) Kolač mrak izgleda, kombinacija oraha i jabuka savršena.
    Cjelokupni dojam s fotografija mi je predivan!

    ReplyDelete
  8. Odličan kolač. Kada kažeš bez glutena, vjerojatno misliš bez brašna. Znači, najvećim dijelom sam uvijek pekla kolače bez glutena: jaja, šećer, orasi. Eh. Uči se dok živiš. Ovo mi je odličan kolač, baš nešto po mom čefu. Bilježim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bez brasna (i bez glutena), obzirom da postoje sada brasna kojima je vec odstranjen gluten!

      Delete
  9. Cestitam ti blogorodjendan! Zelim ti i dalje uspjesno blogovanje :) Kolac izgleda odlicno. Valjalo bi isprobati :)

    ReplyDelete
  10. Čestitke! Ovo ču sigurno isprobati - bez glutena in čokolada - zmaga;-)

    ReplyDelete
  11. odlična torta, radim jednu vrlo sličnu

    Sretan ti blogorođendan, veselim se svakom tvom novom receptu!

    ReplyDelete
  12. Sretan ti blogorođendan i čestitam na broju postova, sljedbenika i posjetitelja, bravo !
    Ovaj kolač je super, odlični sastojci i jako dobro izgleda !

    ReplyDelete
  13. This is so different and so yumm..

    ReplyDelete
  14. Se ve muy tentador de lujo muy sabroso,abrazos y abrazos.

    ReplyDelete
  15. Sretan blogo rođendan, torta je odlična

    ReplyDelete
  16. Congrats on your three year mark, that is a big accomplishment! I was a little skeptic about the cake based off of the picture. I have never thought to put apples in anything but pie much less cake. I am glad that you have opened my eyes to the awesome desserts that I have been missing out on.


    My Webblog: http://online-phd-uk.co.uk/

    ReplyDelete
  17. Jasna,страхотен кейк,много апетитен и сочен.Благодаря за хубавата рецепта,много ми хареса.

    ReplyDelete
  18. Čestitke za godišnjicu! Nadam se da će ih još biti puno, puno :)
    Krasna torta, obavezno ću raditi.

    ReplyDelete