Ingredients:
Dough-
2 cups plain flour, sifted
200 ml(+)water
1/2 teas salt
Mixture of oil and melted butter for spreading the dough
Mushroom filling-
650-700 g mushrooms, sliced
1 tbs olive oil
2 tbs sour cream
1-2 tbs bread crumbs
salt and pepper, to taste
garlic powder (optional)
Method:
Make soft dough; click on highlighted link for details: How to stretch the dough
Mix sliced mushrooms with other ingredients. Sprinkle on half of dough, spoon 1-2 tbs oil over stretched dough, roll pastry into a log shape (tuck side edges in). Brush with oil and bake for 35-40 minutes at 180*C. Divine!
Štrudla sa šampinjonima
Srecan Djurdjevdan / Jurjevo (kod mene je vec ponedjeljak)!
Najljepse memorije nosim vezan za ovaj dan koji je slavljen kod svih etnickih grupa u mom kraju. Sacuva se crveno jaje (od bilo kojeg Uskrsa), porani se ujutro rano i otidje u berbu mirisnih trava i sarenih cvjetova proljeca; sve se potopi u izvorsku vodu (jaje i biljke) i tom vodom se djevojke umivaju. Vjerovalo se da ce biti zdrave, jedre, mirisne i rumene kao sastojci u vodi.
Sastojci:
Tijesto-
2 solje prosijanog brasna
200 ml (+) vode
1/2 k soli
Mjesavina topljenog maslaca i ulja za premazivanje tijesta
Fil-
650-700 g sampinjona, rezanih
1 K ulja
2 K pavlake
1-2 K mrvica kruha / hljeba
so i biber prema ukusu
bijeli luk u prahu (po zelji)
Nacin:
Mozete pogledati na link za detalje: Kako da razvucete tijesto
Za fil, pomijesajte sve sastojke. Nanesite na 1/2 razvucenog tijesta, pospite sa malo ulja, zatim zarolajte (zavrcuci krajeve). Premazite uljem i pecite 35-40 min na 180*C.
Divna je!
Tako dobro izgleda, da izgladnis trenutacno :)
ReplyDeleteGordana - apsolutno se slažem ;). Zazubice su mi momentalno narasle...
ReplyDeleteAjaoj, kako volim ove pite, od kora koje su domace....jos kada bih se usudila da probam da napravim....
ReplyDeleteЦікавий рулет!!! Виглядає дуже апетитно!
ReplyDeleteI love the filling!
ReplyDeleteBlog about life and travelling
Blog about cooking
Awesome pics.. Loved the filling Jasna :-)
ReplyDeleteAjme meni, na ovoj zadnjoj fotki štrudla izgleda neodoljivo!
ReplyDeletePredivna je, za prste polizat mmmm :)
ReplyDeleteWow looks awesome
ReplyDeleteIzgleda predivno. Na žalost nisam baš neki ljubitelj šampinjona, ali padam na domaće tijesto za štrudlu. Savršeno si ju razvukla!
ReplyDeleteWow, looks simply awesome, have to try this out..
ReplyDeleteAwesome job, looks splendid...very inviting.
ReplyDeletehttp://kitchentantras.com/almond-chocolate-milk-silk-smooth/
Štrudle s punjenjem od šampinjona su meni nešto fenomenalno! Izgleda jako primamljivo!
ReplyDeleteŠtrudla/pita izgleda odlično ali sam više zadivljena vještinom razvlačenja tijesta.
ReplyDelete