24 January 2014

Nutella Iceblock


I consider myself a typical introvert; sometimes (or better to say, often) I'm too lazy for talking/writing, so I just give you a recipe. Not today!
Living in a country that you weren't born in is not easy (and sometimes, living in your birth country is even more difficult!). You feel you don't belong there (yet), and you don't belong to your background fully either. People also don't know where to place you and keep you aside; fortunately there are always exemptions - some of them spread their arms wide open for you. And sometimes, that's the only thing we need, especially during hard times (war, far new country, child diagnosed with autism...) Without those people, I wouldn't be person I am today (and I'm not talking about my family)!
Australians are very tolerant  to newbies and their cultures; we all came from somewhere, and  in some period of our lives were in similar situation. On the streets of Australia, you can hear so many languages and accents. I especially like their quick 'approval' to all different food that is brought into this beautiful country; We enjoy Turkish, Greek, Italian, Mexican, Lebanese, Indian, Asian, African, Balkan and many other tastes here. LOVE Australia and Australians!
In that name (and in name of Australian summer), here is one simple recipe.

Ingredients: (makes 4)
1 cup full cream milk (3,5% fat)
1/3 cup Nutella
Method:
Place milk and Nutella into a bowl. Use stab mixer to blend ingredients well. Pour into moulds and freeze. Divine!


Ja sam tipicni introvert; ponekad (ili bolje receno, cesto) sam lijena da pricam / pisem, te samo prilozim neki recept. Ne danas!
Zivjeti u 'tudjoj' zemlji nije lako (a ponekad to nije lako niti u rodjenoj zemlji)!
Osjecate da ne pripadate tamo (jos), ali isto tako da ne pripadate tamo odakle ste (davno) dosli.
Niti ljudi ne znaju gdje da vas smjeste, pa vas drze 'po strani'. Na svu srecu, uvijek ima izuzetaka - neki od njih rasire svoje ruke prema vama onoliko koliko je to moguce. Ponekad nam je upravo to potrebno, posebno za vrijeme teskih vremena i kriza u zivotu (rat, daleka nova zemlja, dijete dijagnosticirano sa autizmom...) Bez takvih ljudi, ja danas ne bih bila osoba kakva danas jesam (i ne govorim o clanovima moje porodice)!
Australijanci su izuzetno tolerantni prema novo-pridoslima i njihovoj kulturi: svi smo mi prispjeli odnekud (u nekom periodu zivota) i bili u slicnoj situaciji. Na ulicama Australije mozete cuti jako mnogo razlicitih jezika i akcenata. Posebno mi se svidja njihovo brzo prihvatanje razlicite vrste hrane koja je donesena u ovu lijepu zemlju; Uzivamo u Turskoj, Grckoj, Italijanskoj, Meksickoj, Libanskoj, Indijskoj, Azijskoj, Africkoj, Balkanskoj i mnogoj drugoj hrani. Volim Australiju i njene zitelje!
U to ime (i u ime Australijskog ljeta), evo jednog jednostavnog recepta.

Sladoled (na stapicu) od Nutelle

Potrebno: (za 4)
1 solja (250ml) punomasnog mlijeka (ovdje je to 3,5 % masnoce)
1/3 solje Nutelle
Nacin:
Stavite mlijeko i Nutellu u posudu, izmiksajte (najbolje sa stapnim) mikserom. Ulijte u kalupe i smrznite. Bozanstveni!

14 comments:

  1. Volim takve recepte kad nema puno mudrovanja. Super!

    ReplyDelete
  2. Radila sam ovog ljeta sladoled s nutellom i bio je fantastičan. Što se uvodnog dijela tiče, ponekad se svi mi, pa čak i ako nismo odselili u drugu zemlju, osjećamo kao da ne pripadamo tom prostoru u kojem se nalazimo i ljudima koji nas okružuju.

    ReplyDelete
  3. Tako jednostavno! Vredi probati iako je kod nas u Srbiji najavljen sneg, za danas. Što se tiče osećaja pripadanja nekome, nečemu, to je nešto što prati sve ljude ovoga sveta. Najteže je osećati se neshvaćenim, drugačijim, ma gde živeo. Meni je najačii utisak, koji nosim kao uspomenu na moj život u Melburnu, bio upravo taj, da su ljudi veoma otvoreni za različitosti u svakom pogledu. Recimo, iako sam bila dete, tada kada sam živela u Australiji, imala sam jasan osećaj da te nikada niko neće ismejati zato što si obučen, kako si obučen i da su ljudi veoma neopterećeni modnim trendovima.

    ReplyDelete
  4. Sviđa mi se to, što si napisala o životu u tuđoj zemlji. Ja to nikad nisam iskusila, jer od uvjek živim u svom malom gradu. Volim putovati, ali to nije isto :-) Danas mi se baš ne jede sladoled :-) Kod nas več celi dan pada sneg i hladno je. Ali ću zapamtiti tvoj recept za vruće dane :-)

    ReplyDelete
  5. Lijepo si sve ovo rekla. Sladoled oslicno izgleda, posebno u tvom suncanom dvoristu. Kod nas u minusu :(

    ReplyDelete
  6. Supe rečeno i vjerujem da ljudima nije lako, čak meni nije bilo lako što sam studirala daleko od kuće, a kamoli živjeti u tuđoj zemlji. Desert je odličan, super za dječicu

    ReplyDelete
  7. Not bad, not bad! Love this idea of Nutella on a stick! :) ela

    ReplyDelete
  8. Super sladac..i ja bi sad jednog "makla" bez obzira na zimu.

    ReplyDelete
  9. Lijep tekst si napisala , svi se mi možemo u njemu pronaći i lijepo je da si u zemlji tolerancije i razumjevanja prema drugima. Sladoled je prva liga, mmmmm, nutella....... ! :)

    ReplyDelete
  10. Super fantàstico una golosina irresistible,abrazos.

    ReplyDelete
  11. se ve maravillosa la cabecera de tu blog,saludos.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...