03 February 2014

Light box / Svjetlosna Kutija


I never paid much attention to the photos on my blog....Styling, lighting - non of those were important to me. Good recipe and authentic photo of prepared food were good enough. But I do appreciate effort of others in trying to represent their blog the best they can. That's why I decided to do an experiment and see if there is really much difference in a photo taken in light box.
Down are results and you decide by yourself. I'd appreciate if you let me know what photo looks best to you.  (For me, the best is the one taken outside). Thanks

Do sada nisam obracala paznju fotografijama na mom blogu...Stiliranje, osvjetljenje - nista mi to nije bilo vazno. Dobar recept i prateca fotografija pripremljene hrane su mi bili dovoljni. Ali oduvijek sam se divila blogerima koji su se trudili predstaviti svoj blog sto bolje. Stoga sam odlucila napraviti mali eksperiment kako bih vidjela da li svjetlosna kutija uistinu znaci tako mnogo. Rezultati su ispod i odlucite sami. Voljela bih da mi kazete vase misljenje. (Meni licno je najbolja fotografija koja je snimljen vani). Hvala


Light box / Svjetlosna kutija                                                           Daylight + room light
                                                                                                / Dnevna s + sobno osvjetljenje

Day light  (outdoor) / Vani na suncu                                                          Camera flash
                                                                                                     / Sa blicom na fotoaparatu


17 comments:

 1. Čini mi se da baš nije vredno truda. Tvoji su recepti super i nastavi po starom :-)

  ReplyDelete
 2. Ova iz kutije ti je fino ispala, nema sjena i to, ali meni su ipak najljepše fotke po danu, iako rijetko kad stignem ulovit danje svijetlo ali ne zamaram se time, premda volim vidjet lijepu fotku ipak mi je bitniji recept. Činjenica je da ljudi prvo padaju na fotku, koja ponekad zna zavarati, u jednom ili drugom smjeru, npr. meni nekad kolač bolje izgleda u živo nego na fotki, a nekad obrnuto...tak da je sve to relativno. :)

  ReplyDelete
 3. Nemam iskustva sa kutijom, iako sam razmisljala. Ovdje je zimi toliko mracno, da cekam samo neki svjetliji dan za slikanje. Ova jabuka iz kutije mi je bas super. Inace fotografija nije za mene licno presudna kad volim i pratim neki blog, iako je fotografija to sto nam cesto privuce paznju. Gledala sam jednom o tome kako se fotografise hrana i sta se sve koristi da bi to izgledalo privlacno tako da je cesto hrana koju vidimo u kuharima zapravo nejestiva.

  ReplyDelete
 4. I meni je najbolja ova fotkana po danu al dobra je i ova iz kutije...ponekad čovjek ne stigne sve dok ima mogućnosti pa nije loše imat i drugo rješenje ,)

  ReplyDelete
 5. hard to decide, I guess I personally prefel the 'natural' shots

  ReplyDelete
 6. Prednost fotke iz kutije je što nema sjene, mada je moj favorit uvijek dnevna svjetlost. Kutije ne volim jer smatram da ograničavaju kut fotkanja.
  Što se mene osobno tiče, najgori dani su iza mene i sad će napokon biti sve više dnevnog svjetla :D

  ReplyDelete
 7. Odlično si napravila ovu kutiju. I ja več neko vreme razmišljam, da napravim tako nešto. Jabuka snimljena u kutiji je super, ali i meni se više sviđa snimljena vani na suncu :-)

  ReplyDelete
 8. Bravo za kreativnost, meni su najdraze fotke napravljene na dnevnom svetlu, pored kuhinjskog prozora... najveci je problem zimi kada nema dovoljno prirodnog svetla, pa su ovakve kutije odlicno resenje. Nedavno sam dobila ligh box kucne izrade i sada cekam prvi zgodan momenat da je isprobam, pa javljam utiske.:))

  ReplyDelete
 9. There are still so many things that I have to learn.. :)

  ReplyDelete
 10. Pre pola godine sam kupila jednu od ovih light box, nije bila nešto skupa ali nisam videla veliku razliku između light box i LED sijalice, koje koristim, tako da sam je vratila. Najviše volim da slikam na dnevnom svetlu, ali kad nemam koristim luster u kuhinji koji ima ove LED sijalice i zadovoljna sam slikama.

  ReplyDelete
 11. Never hear of a light box, but the apple does look better, in my opinion. I use daylight only, which can be very scarce, here up North, and two pieces of styrofoam to guide the light and to cancel dark shadows. And then, I try to hold those pieces with one hand, hold the camera with the other...and do go crazy sometimes :) ela

  ReplyDelete
 12. Volim kad lijepa slika prati recept. Divim se blogericama koje to rade savršeno. Slikam samo po dnevnom svijetlu, ali toliko toga nisam slika jer nemam ovakve kutije, a radim navečer neko jelo ili desert. Meni se sviđa ova jabuka iz kutije.

  ReplyDelete
 13. Odličan post. Nemam ovakvu kutiju, a kako preko tjedna kuham popodne, obično te recepte ni ne snimam jer je previše mračno. Slikam samo one koje radim subotom i nedjeljom, slikam kraj prozora ili vani. Dnevno svjetlo je najbolje, iako i tu zna biti sjena, ali mislim da mi nije cilj imati profi fotke jela jer mi liče na one fotodhopirane manekenke i glumice: umjetno, nerealno i nema veze sa stvarnošću.

  ReplyDelete
 14. Jeste ideja je 0dlicna.Ovde ;ak rodaju takve kutije a eto kako si ti lepo objasnila moze se i napraviti.Hvala Jasna

  ReplyDelete
 15. Prirodne slike su meni draze ali kada se zakasni ili padne mrak ,nemamo drugog izbora...ja doduse nemam prostora za ta svjetla i nesto sam se ulijenila,ti si super sve postizes !!!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...