I NEVER throw food (which is not difficult to archive, if you have 3 men in house)! There is always a way or two to use it up. If you ever have Panetonne (or any similar yeast cake) leftovers, you must try this pudding. Easy and quick!
Panetonne leftovers (or other yeasted cake)
4 eggs
1/2 cup sugar
1 tsp vanilla
2 cups cream
1/2 cup flour
Method:
Prepare a cake ring, place baking paper over it. Slice Panetonne and place some pieces snugly on bottom. Beat sugar and eggs until fluffy. Add vanilla, cream and flour, mix well. Pour 5-6 spoons of this mixture over slices of Panetonne. Cut the rest of cake into cubes and put them into egg mixture; mix well.
Preheat oven to 180*C. When ready, place remaining mixture over slices and bake for 30 minutes. Serve warm or cold.
'Puding' od Panetonne Kolača
Nikada ne bacam hranu (sto mi nije tesko kraj 3 muskarca!). Uvijek postoji nacin ili dva da se hrana 'reciklira'. Ako vam nekada preostane Panetonne ili nekog drugog kruha / kolaca sa kvascem (pinca?), probajte ovaj 'puding', koji je lak i brz za napraviti.
Potrebno:
Ostatci Panetonne ili drugih kolaca sa kvascem
4 jaja
1/2 solje secera
1 tsp vanila ekstrakta
2 solje slatke pavlake
1/2 solje brasna
Nacin:
Prekrijte model za torte sa papirom za pecenje. Narezite Panetonne na snite, prekrijte dno sa njima.
Umutite secer sa jajima u pjenastu masu, dodajte vanilu, vrhnje i brasno. Sa 5-6 kasika ove mase, prelijte postavljene snite. Ostatak kolaca narezite na kockice i ubacite u preostalu masu sa jajima i promijesajte. Ukljucite rernu na 180*C. Kada se zagrije, uspite svu preostalu masu preko snita u kalupu i pecite 30-ak minuta. Sluziti toplo ili hladno.
Jasna I love panettone and this pudding look
ReplyDeleteAbsolutely delicious!
I have one whole Paska left and was thinking about doing something similar, I know where to start now, looks like a "proper" delicious cake:)
ReplyDeleteNice way to use leftover cake!
ReplyDeleteBas zanimljivo! Dobro je znati iako je panettone nesto sto jako volim, pa nije bas uobicajeno da sta ostane :)
ReplyDeleteDivno izgleda i svidja mi se pladanj :)
Izgleda super sočno. Kod mene će se teško naći ostaci, pogotovo od pince koja se smaže u roku keks :), ali dobro je znati i takav recept, nikad se ne zna:)
ReplyDeleteit looks very nice!
ReplyDeletePanettone još nisam probao, ali ga uvijek vidim u prodavnici...
ReplyDeleteMersad
Mersad Donko Photography
Draga Jasna, kod mene retko šta od kolača prenoći, a kamoli da se ne pojede dan-dva... Ovaj tvoj puding fenomenalno izgleda, pa ga pamtim za ubuduće, možda mi nekad nešto i pretekne ♥
ReplyDeleteWhat a great bread pudding! I wish I had some panetonne leftover.
ReplyDeleteRetko kad koristim ostatke kolaca (peciva), ali je ovo odlicna ideja, tako da pamtim za ubuduce :)
ReplyDeleteOvo mi uopće ne izgleda kao kolač od ostataka, nego kao klasično pečeni biskvit. Kod mene je jedini problem što mi kolač ne preživi niti 24 sata, a kamoli da imam ostatke :D
ReplyDeleteNešto slično tvome pudingu i ja pravim od ostatka kruha. Dodam još čokoladu (koje nije nikad previše) i suho grožđe. I uvjek se pojede još vruće. :-))) Jednom sam probala fotografirati, i dok sam se vratila u kuhinju sa fotičem, dočekala me skoro prazna posuda. :-))
ReplyDeleteNa ovome bi ti i Italijani pozavideli!
ReplyDeleteNisam nikad pravila od panetonne, ali sam pravila od hleba sa suvim grožđem i bilo je odlično, ja ga najviše volim prelivenog sa javorovim sirupom i svežim voćem. Prijatno:)))
ReplyDeletelooks mouthwatering dear
ReplyDeleteSrecan Uskrs! Bas sam se pitala da li i ti slavis dva, kao i ja :))
ReplyDeleteNije da sam religiozna, ali razlog za (bilokakvo) slavlje se ne propusta, pogotovu kad imas vise nacija u familiji i medju prijateljima ;-)
ReplyDeleteSuper izgleda, ali paneton nestane u tren oka, tako da ništa od ostataka
ReplyDelete