08 April 2015

Panetonne Pudding

I NEVER throw food (which is not difficult to archive, if you have 3 men in house)! There is always a way or two to use it up. If you ever have Panetonne (or any similar yeast cake) leftovers, you must try this pudding. Easy and quick!

Ingredients:
Panetonne leftovers (or other yeasted cake)
4 eggs
1/2 cup sugar
1 tsp vanilla
2 cups cream
1/2 cup flour
Method:
Prepare a cake ring, place baking paper over it. Slice Panetonne and place some pieces snugly on bottom. Beat sugar and eggs until fluffy. Add vanilla, cream and flour, mix well. Pour 5-6 spoons of this mixture over slices of Panetonne. Cut the rest of cake into cubes and put them into egg mixture; mix well.
Preheat oven to 180*C. When ready, place remaining mixture over slices and bake for 30 minutes. Serve warm or cold.
























'Puding' od Panetonne Kolača

Nikada ne bacam hranu (sto mi nije tesko kraj 3 muskarca!). Uvijek postoji nacin ili dva da se hrana 'reciklira'. Ako vam nekada preostane Panetonne ili nekog drugog kruha / kolaca sa kvascem (pinca?), probajte ovaj 'puding', koji je lak i brz za napraviti.

Potrebno:
Ostatci Panetonne ili drugih kolaca sa kvascem
4 jaja
1/2 solje secera
1 tsp vanila ekstrakta
2 solje slatke pavlake
1/2 solje brasna
Nacin:
Prekrijte model za torte sa papirom za pecenje. Narezite Panetonne na snite, prekrijte dno sa njima. 
Umutite secer sa jajima u pjenastu masu, dodajte vanilu, vrhnje i brasno. Sa 5-6 kasika ove mase, prelijte postavljene snite. Ostatak kolaca narezite na kockice i ubacite u preostalu masu sa jajima i promijesajte. Ukljucite rernu na 180*C. Kada se zagrije, uspite svu preostalu masu preko snita u kalupu i pecite 30-ak minuta. Sluziti toplo ili hladno.

18 comments:

  1. Jasna I love panettone and this pudding look
    Absolutely delicious!

    ReplyDelete
  2. I have one whole Paska left and was thinking about doing something similar, I know where to start now, looks like a "proper" delicious cake:)

    ReplyDelete
  3. Nice way to use leftover cake!

    ReplyDelete
  4. Bas zanimljivo! Dobro je znati iako je panettone nesto sto jako volim, pa nije bas uobicajeno da sta ostane :)
    Divno izgleda i svidja mi se pladanj :)

    ReplyDelete
  5. Izgleda super sočno. Kod mene će se teško naći ostaci, pogotovo od pince koja se smaže u roku keks :), ali dobro je znati i takav recept, nikad se ne zna:)

    ReplyDelete
  6. Panettone još nisam probao, ali ga uvijek vidim u prodavnici...

    Mersad
    Mersad Donko Photography

    ReplyDelete
  7. Draga Jasna, kod mene retko šta od kolača prenoći, a kamoli da se ne pojede dan-dva... Ovaj tvoj puding fenomenalno izgleda, pa ga pamtim za ubuduće, možda mi nekad nešto i pretekne ♥

    ReplyDelete
  8. What a great bread pudding! I wish I had some panetonne leftover.

    ReplyDelete
  9. Retko kad koristim ostatke kolaca (peciva), ali je ovo odlicna ideja, tako da pamtim za ubuduce :)

    ReplyDelete
  10. Ovo mi uopće ne izgleda kao kolač od ostataka, nego kao klasično pečeni biskvit. Kod mene je jedini problem što mi kolač ne preživi niti 24 sata, a kamoli da imam ostatke :D

    ReplyDelete
  11. Nešto slično tvome pudingu i ja pravim od ostatka kruha. Dodam još čokoladu (koje nije nikad previše) i suho grožđe. I uvjek se pojede još vruće. :-))) Jednom sam probala fotografirati, i dok sam se vratila u kuhinju sa fotičem, dočekala me skoro prazna posuda. :-))

    ReplyDelete
  12. Na ovome bi ti i Italijani pozavideli!

    ReplyDelete
  13. Nisam nikad pravila od panetonne, ali sam pravila od hleba sa suvim grožđem i bilo je odlično, ja ga najviše volim prelivenog sa javorovim sirupom i svežim voćem. Prijatno:)))

    ReplyDelete
  14. Srecan Uskrs! Bas sam se pitala da li i ti slavis dva, kao i ja :))

    ReplyDelete
  15. Nije da sam religiozna, ali razlog za (bilokakvo) slavlje se ne propusta, pogotovu kad imas vise nacija u familiji i medju prijateljima ;-)

    ReplyDelete
  16. Super izgleda, ali paneton nestane u tren oka, tako da ništa od ostataka

    ReplyDelete