20 July 2010

Nachos


Made by my boys!

Ingredients:
20 g butter
1 large onion, diced
1-2 garlic cloves, crushed
1/3 teas chili powder
1 teas paprika
1/2 teas cummin
400 g caned tomatoes, diced
2 tbs tomato paste
1 teas brown sugar
200 g corn chips
1 1/2 cups cheese, grated
1 can red kidney beans

Method:
Preheat oven to 180*C. In a pan melt butter, add onion and garlic and fry for 3-5 minutes.Drain tomatoes and reserve 2 tbs juice: Add it to the pan along with spices, paste, sugar and beans. Cook for 5 minutes. Arrange 1/2 of chips on a ovenproof plate, sprinkle with 1/2 cheese, and 1/2 of tomato mixture. Do the same with the other half, leave cheese to be on top.
Bake for 12 minutes, or until cheese is melted.


Meksicki Nachos

Potrebno:
20 gr putera
1 veliki luk, sjeckan
2 cena bijelog luka, protisnutog
1/3 kasicice chili praha
1 kasicica paprike crvene
1/2 kasicice kima, prah
400 gr konzerviranog paradajza
2 kasike ukuhanog gustog paradajza
1 kasicica braon secera
200 gr kukuruznog chipsa
1 1/2 solja tvrdog rendanog sira
1 konzerva crvenog graha

Nacin:
Zagrijte rernu na 180*C. U tavi zagrijte puter pa proprzite crveni i bijeli luk. Dodajte zacine i sjeckani paradajz iz konzerve sa 2 kasike soka. Dodajte gusti paradajz, grah i secer, kuhajte jos 5 minuta.
U vatrostalnu posudu poslazite 1/2 chipsa, pospite sa 1/2 paradajz mjesavine i 1/2 sira. Isto ucinite sa ostalim dijelom, neka na povrsini bude sir.
Pecite 12 minuta ili dok se sir ne istopi.

2 comments:

  1. Draga Jasna...cunjala sam malo po tvojim receptima i vidim da nam se ukusi podudaraju...Doboš sam pravila pre par nedelja pre nego li sam otvorila blog...Sacher obožavam samo u mojoj ima oraha i ja dodam cimet, to je moj tajni začin iako znam da ne ide u nju...Red Velvet cake me je takođe oduvek privlačio mislim da sam snimila još davno recept na Joz of baking...volim internacionalnu hranu i eksperimentišem stalno na mom mužu...odlični recepti...nadam se da ćemo se lepo družiti...pozdrav dalekoj Australiji iz Zemuna

    ReplyDelete
  2. Draga Jelena (ah...tako mi se baka zvala! -pokoj joj dushi), hvala na lijepim rijecima. Slazem se s tobom - mnogo je blogova (ipak nedovoljno) oko nas, ali neki od nas imaju sklonost vise ka nekim stvarima. To ne znaci da recepti onih 'drugih' nisu nista bolji ili losiji od nasih. Odmah cu da kazem da mi je izuzetno zao sto necu moci komentarisati svaki recept koji procitam...tako ti je to u 'dalekom svijetu' - nema se vremena; ali zelim da naglasim da sam jako ponosna na moj 'korijen'...Uvijek kazem da dolazim sa podrucja gdje Zapad susrece Istok.
    Pozdrav Zemuncanima

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...