25 February 2013

Mango Icecream


I have a nasty cut - a part of my (index) finger nail and some skin is missing - it never happened to me before...so, I suppose there is first time for everything. No slicing / cooking for me for the next  few days; this recipe is coming  from (long waiting) draft. 3 ingredients, no cooking, great taste (almost identical with Weiss mango icecream bar)

Ingredients:
2 large very ripe mangoes
1 cup thickened cream (whipping cream 35% fat)
1/4 cup plain thick yoghurt 
Method:
Blend / process mango flesh until smooth. Beat cream, add yoghurt and mango puree (if not sweet enough, you can add sugar - I didn't add any). Mix well, then place in freezer. Take out every 30 minutes (for next 2-3 hours) and stir / mix really well (to prevent forming large ice crystals). Serve when solid enough.Mango Sladoled

Dobila sam zlobnu posjekotinu - dio nokta i nesto koze na mom kaziprstu nedostaje - pretpostavljam da postoji 'prvi put' za sve u zivotu . Sljedecih nekoliko dana nema sjeckanja i kuhanja za mene. 
Ovaj recept je iz 'drafta'...ceka jako dugo!  3 sastojka, bez kuhanja i odlicno ukusa (podsjeca na Weiss mango sladoled)

Potrebno:
2 velika zrela manga
1 solja slatke pavlake (35% masnoce)
1/4 solje gustog jogurta
Nacin:
Ispasirajte mango. Umutite pavlaku, dodajte jogurt i mango (ako nije dovoljno slatko, mozete dodati secera - Ja nisam). Izmijesajte dobro, pa smjestite u zamrzivac. Svakih 30 minuta (u naredna 2-3 sata) izvadite i dobro promijesajte, kako bi sprijecili formiranje vecih kristala leda. Servirajte kada je dovoljno stegnuto.

16 comments:

 1. Divan je i Pinam za ljeto - ako bude manga da radim u svojem ice cream makeru.

  ReplyDelete
 2. Sladoled me je toliko zanio da sam vrlo nepristojno preskočila uzrok objave recepta. Znam da su takve posjekotine zaista gadne i jako bolne zbog završetaka živaca. A o tome da smo ograničeni u radu s rukom, da i ne pričam. Nadam se da će sve što prije proći i zacijeliti.

  ReplyDelete
 3. Adoro gelados caseiros, são uma delícia!
  Bjs.

  ReplyDelete
 4. Brz oporavak ti želim! Sladoled radim cim nađem mango;)

  ReplyDelete
 5. Prekrasno, mango apsolutno obožavam :)

  ReplyDelete
 6. Želim ti brz oporavak i skrušeno priznajem da nikad nisam jela mango :D

  ReplyDelete
 7. Ahhhh my favorite flavor. yummy yum

  ReplyDelete
 8. Sve će biti dobro s tvojim kažiprstom, a ovo super izgleda, nisam nikad jela mango sladoled ali bih rado!

  ReplyDelete
 9. Lovely color, super delicious..

  ReplyDelete
 10. Brz oporavak ti želim! Sladoled krasno izgleda, radila sam takav prošlo ljeto i bio mi je super. Inače ne volim sirovi mango, ali u sladoledu i kolačima mi je odličan.

  ReplyDelete
 11. Zao mi je zbog posjekotine. Sladoled je divan.

  ReplyDelete
 12. Nadam se da će ti prst brzo biti u dobrom stanju. I ja sam prije par mjeseci tupom stranom noža (?) rasjekla kažiprst, još uvije taj dio osjećam neobično, kao da je utrnut, dešava se, kad smo u brzini ili kad nismo pažljive.
  Ovaj sladoled mi se čini super, stavljam ga u "obavezno isprobati".

  ReplyDelete
 13. yummy,love mangoes in any form..too tempting!!

  ReplyDelete
 14. Žao mi je zbog nezgode sa prstom i posjekotine, nadam se da dobro zarasta i da će ubrzo opet biti sve ok. Sladoled je super, mango jako volim i bilježim ga za otvaranje sezone sladoleda što će biti uskoro.

  ReplyDelete
 15. OMG I love mango anything! I always thought ice cream was too difficult but I'm going to be trying this recipe soon, it looks so simple even I can make it

  http://gingerchestnut.blogspot.co.uk/

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...