02 April 2013

Easter - Food ideas for a large group




Photo credit: naftels / Foter.com / CC BY-NC

 Most important thing in organising a party for a big group is planing. At least 7 days before the date, put everything on paper; number of people ( and kids), what you want to serve, then what are you going to cook on what day. Make a list of groceries that you need to buy and get them in advance.
First make food that you can freeze; bread, cakes and other.  Couple of days in advance  make food that you can store in fridge, and for  last day plan making food that needs to be fresh (example green salad, roasts...).
Serve all food as a buffet, so everyone can help themselves easily.
Here is the list and order of food that I made for my Easter party.
Sorry for mess in this post; I tried to fix it, but I couldn't!


Planiranje je najvaznija stvar u organizovanju zabave za veliki broj ljudi. Najmanje 7 dana prije datuma, stavite sve na papir; broj ljudi (i djece) koji ce vam doci, sta zelite servirati, i sta cete kuhati koji dan. Napravite listu namirnica koje trebate za proslavu i kupite ih.
Najprije napravite hranu koju mozete zamrznuti; hljeb, kolace i ostalo. Par dana prije zabave, skuhajte hranu koja moze stajati u frizideru, i za posljednji dan ostavite pripremu hrane koja mora biti svjeze napravljena - salata, pecenje...
Servirajte svu hranu na jednom mjestu (Svedski sto / samoposluzivanje) tako da je pristupacno i lako za rukovanje.
Evo liste i redoslijeda hrane koju sam pravila za moju posljednju zabavu.
Zao mi je zbog loseg posta; pokusala sam ispraviti, ali ne ide!


Coloured/ hard boiled  eggs can be prepared up to 5 days in advance.

Bojena jaja mozete pripremiti do 5 dana u naprijed.









Eggs cooked with onion skins get beautiful brownish - red colour.

















Freezer / Zamrzivac


Apple, Date and Caramel Cake


Pear and Almond Tart



                        







Light Ray Bread Rolls (recipe coming)



Corn Bread with Sage and Sheep Cheese (in form of muffins)




Fridge / Frizider

(2 days before) / 2 dana unaprijed

Bosnian 'Pita' (in form of small scrolls)



Mayonnaise (for Waldorf salad)




Peanut Butter Truffles











  





(1 day before) / jedan dan prije



Salted Caramel Chocolate Mousse Cake

Waldorf Salad



On the day / Na sam dan

Ham - bought ready for serving and other deli products (olives, cheeses,dips...
  
Sunka kupljena spremna za serviranje  i ostale delikatese (masline, sirevi i slicno)

Easter bread (recipe in next post)



Swedish Potato bake (recipe coming)



Tabouli



Crumbed Lamb Cutlets (recipe coming)












14 comments:

  1. Que ricoooo me gustan todas son irresistible,abrazos y abrazos.

    ReplyDelete
  2. Odličan si jelovnik smislila I hvala ti što si navela vreme pripreme.

    ReplyDelete
  3. Posve si u pravu, dobar plan i organizacija čine sigurno 80% pripreme za jela za veće društvo. Naravno, i ono što zaista pripremiš, a vidim iz priloženog da se nitko nije žalio - sve je više nego odlično.

    ReplyDelete
  4. Svaka čast Jasna, ti si se stvarno primila posla! Nadam se da si se i lijepo provela uz sve ove delicije i dobro društvo;)

    ReplyDelete
  5. Svaka cast, treba uci u ovakav poduhvat...uh, mene uvek uhvati frka kad stizu gosti, i po obicaju nesto krene kako netreba, valjda zbog prevelike zelje da sve bude cakum pakum. Koristan post.

    ReplyDelete
  6. Ja planiram ali uvijek nešto iskrsne, doduše nikad ne zamrzavam i onda budem koma onog dana kad gosti dolaze. Ovo je sve super

    ReplyDelete
  7. Pravi banket! Uz svu organizaciju nije nimalo lako pripremiti jela za toliko gostiju. Svaka ti čast!

    ReplyDelete
  8. Great post,Mouthwatering recipes!!

    ReplyDelete
  9. That's a feast. Love that pear almond tart.

    ReplyDelete
  10. Много е вкусно тук!Прегръдки,Ясна:)!

    ReplyDelete
  11. Sigurno su svi uzivali u ovim divotama!

    ReplyDelete
  12. Odlican post. U pravu si mnoge stvari se mogu napraviti ranije, samo sto se ne znamo organizovati. Jelovnik je bio bas raskosan i sve je tako lijepo, vjerujem i preukusno.

    ReplyDelete
  13. Sve inspirativno i prekrasno.

    ReplyDelete
  14. Au, svasta lepo ovde ima...

    ReplyDelete