Ingredients:
2 medium rainbow trouts (or other fish)
4 Tbs oyster sauce
4 Tbs soy sauce
8 garlic cloves, crushed
1 Tbs fish sauce
2 Tbs brown sugar
1/4 tsp black pepper, freshly ground
1 Tbs lime juice
2 red chillies, sliced
1 small bunch coriander leaves, chopped
1 handful basil leaves, chopped
Method:
Mix all ingredients, except herbs. Make a few cuts on each side of fish, pour mixed sauces and spices over both sides and leave 20+ min.
Preheat oven to 180*C. Place a large piece of al-foil on a baking dish, lay fish on it, close edges of foil, making a parcel. Bake 30-40 minutes. Open foil, and sprinkle with herbs.
Serve with rice.
Riba na Tajlandski nacin
Potrebno:
2 srednje pastrmke
4 K 'Oyster' sosa (sos od ostriga)
4 K sojinog sosa
8 cena bijelog luka, protisnutog
1 K ribljeg sosa
2 K braon secera
1/4 k crnog bibera, svjeze mljevenog
1 K soka limete
2 crvene papricice, izrezane
1 mali svezanj lisca korijandera, sjeckanog
1 saka lisca bosiljka, sjeckanog
Nacin:
Izmijesajte sve sastojke osim zacinskog bilja. Napravite par rproreza u kozi ribe sa obje strane, prelijte mjesavinu.
Zagrijte rernu na 180*C, pripremite posudu - stavite veliki komad al-folije na nju. Postavite ribu i zatvorite krajeve folije, praveci 'paket'. Pecite 35-40 min. Izvadite iz rerne, otvorite foliju i pospite zacinskim biljem.
Servirajte sa rizom.
Ova riba mi je nepoznatog okusa, a isto tako i umaci, ali na fotki djeluje pikantno, a to volim
ReplyDeletePastrve obožavam, najčešće ih uvaljam u domaće kukuruzno brašno i stavim peči. Tako su hrskave i dobiju lijepu kožicu. Na tvoj ančin ih još nisam probala ali zašto ne, izgleda jako fino:)
ReplyDeleteLP.
Vrlo rijetko jedemo pastrvu, baš zato jer ne znam kako je napraviti. Ovaj recept mi se čini jako dobar, samo gdje da nabavim oyster sos ;) (ja bih radile svježe kamenice :))
ReplyDeleteDivno, svrati po nagradu :)
ReplyDeleteFicou bem apetitoso este peixinho...Beijinhos
ReplyDeletebaš zanimljiv i malo drukčiji način za pripremu ribe, sviđa mi se!
ReplyDeletePozdrav opet Jasnas propisivanje više privlačan i prekrasne slike .. .. sve do prije nekoliko dana nije vratio tisuću blog .. Ja sam na odmoru ...
ReplyDeleteali ja visitandote BSSs iz Španjolske .. .. Marimi
Viđala sam u kineskim reestoranima ovde ribu na meniju, li me nikada nije privlačila ta varijanta. Nemam pojma kakvog bi ovo ukusa bilo, pošto oyster i soy sos nisam sa morskim plodovima kombinovala. Ako ti spremaš, mora da je dobro.
ReplyDeleteWho waould have thought you could cook trout this way; I love the combination.
ReplyDeleteRita
I ADORE rainbow trout! Nice to give them some spicy touch. Very flavourful and tasty!
ReplyDeletehi jasna, this thai cooking looks delicious and i do like thai cooking, especially with hot chili.
ReplyDeletetrouts just fine
Biću krakta i jasna - VOLIM OVO.
ReplyDeleteNažalost, ribu retko pripremam, češće je klopamo već pripremljenu negde van kuće(restorani, roštilj) ali ovo je zabeleženo i pošto nam slava ove godine pada na posni dan - možda ovo bude na jelovniku baš tada:)